Månadens lista – februari

Vi har mars och som vanligt inleds den månaden med Vasaloppet, det är som ett startskott på vårvintern och ett tecken på att mörkret och kylan är över. Lite så har februari känts, jag har haft lite lågt med energi och bara gjort minsta möjliga, åkt skidor och försökt äta vettig mat. Det veganska temat har fortsatt om än inte strikt som i januari och jag lyckades med konsten att inte bli förkyld i vabruari.

Blev det som jag siade i månadens lista för januari? Jomen sisådär, jag har absolut kollat på en massa OS, yogat en del men inte signat upp på yogobe ännu men jag har däremot yogat med Maria som var och hälsade på och det gav mer pepp än något annat yogapass på länge! Bloggen har fyllt 10 år och det har passerat helt obemärkt förbi, jag glömde bort det själv och så lite som jag bloggat den här februari har jag nog aldrig gjort förut. Så grattis bloggen!

img_2226-1Månadens fikavegansk kladdkaka och semlor, mums!

Jag kan konstatera att det ändå varit en social månad, jag har haft mycket tid till att hänga med kompisar både på stan, i skidpåret, här hemma och out and about. Månaden började med att jag och mamma gick på AW och åt gott och såg Jesper Rönndahl på väven efteråt.

img_2103Månadens AW – elite hotel

Helgen därpå började OS och dryga två veckor av TV-frossa tog sin början. Jag har rikigt nördat ner mig på att ta det lugnt, åka skidor och titta på OS. Men jag har också checkat av en till grej på min bucket list, jag badade isvak!  Hujedamig så coolt!

bada isvak obbola (1 of 9)

Månadens serie – Outlander. Hur många avsnitt har den serien egentligen?

Månadens dokumentär – räknas OS?

Månadens podd – i nöd och lyft, Kalle & Britas väg mot Vasaloppet och så styrkebyrån.

 

Månadens utflykt – vi åkte ut till Bäcksjön och åkte turskidor och lagade middag jag och några kompisar! Så himla mysigt. Planen var att sova ute under bar himmel men det var närmare minus 20 och vind så vi kastade in handduken och åkte hem och jag har nog aldrig sovit så gott, och dessutom vaknade jag till sol på balkongen och hade premiär för frukost på balkongen! Det är nästan så den skulle få en egen hashtag, för det känner jag att det kommer bli fler av. Som jag längtat efter det!

tempimageforsave-31

Månadens bok – jag har läst lite mer i hjärnstark och varit på Anders Hansens föreläsning och blivit inspirerad men helt ärligt så mer inspirerad till träning än att läsa klart boken tydligen…

Månadens nej – det här har varit svårt, jag har enorm lust att boka upp våren och jag har flera saker jag skulle vilja vara med på som krockar med varann så jag måste välja. Men jag får väl vara stolt över att jag inte förhastat mig till något..

Månadens höjdpunkt – det var nog ändå att jag åkte 4-mila som visade sig vara 42km och jag blev ännu lite stoltare över min insats.

Kopia av 02Månadens lopp – 4-mila från Botsmark till Robertsfors

Månadens träning – det blev lite extra fokus på klassiska skidor eftersom jag skulle åka lopp, och för att jag är med i ica-klassikern. Vill hålla igång den tekniken också och för att åka kungsledenrännet ville jag ha testat vara ute en längre stund. När jag gör bokslut på februari konstaterar jag dock aningens oroat att det blev väldigt lite skejt… men totalt sett skidor knappt 12 mil, lite för lite om ni frågar min vision men ganska rimligt om ni frågar mig. Jag har fått till flera bra bålpass både hemma och gått på cxworks och jag har fått till ett pass i gymmet med marklyft varje vecka. 24,5 timme fördelat på 46% skidor, 33% somamove och yoga, 15% gym och bålstyrka och så två indoor walking-pass.

Månadens kreativitet – alla målningsprojekt är kvar men jag har sålt iväg lite prylar på loppis och sådär, så nu börjar mitt tredje rum anta formen av yogastudio/ateljé!

Månadens ogjorda – jag har fortfarande inte målat om gungstolen men vet ni vad? Den gick finfint att sitta på balkongen i fast den var röd! Så det prokrastinerar jag nog ett tag till.

Månadens yoga – baksida, baksida, baksida. Som den stärkts och sträckts ut. Jag har den som tema på yoga för löpare på Iksu och jag jobbar med det hemma. Det är så skönt och välbehövligt och det passar så bra med framåtfällningar och att låta baksidan ta lite extra plats så här i januarimörkret, yin-halvan av året kan man säga.img_2156

Månadens vardagsmotion – Gick en solskenspromenad till jobbet en morgon, annars har jag helt ärligt aldrig åkt så mycket buss någonsin. Så nice att slippa bli svettig och kall, det går tre gånger fortare och jag har mycket lättare att masa mig till bussen tidigt än att cykla. Har försökt ta utevägen över campus till och från möten för att få friskluft och lite ljus.

img_2338Månadens plats – strandpromenaden. Har inte varit ner dit sedan jag flyttade och det fortfarande var löpartrevlig höst. Vilka vårkänslor jag får direkt!

Mars då? Jag hoppas på mer ljus! Mycket skejtskidor, nu börjar den allra bästa tiden. Jag hoppas hålla mig frisk från förkylningar och så hoppas jag att det blir fina dagar så jag kan sitta mer på balkongen. Det är dags att plantera lite också, små tomatplantor längtar jag efter. Kanske är det i mars jag gör slutspurt i tredje rummet och börjar måla om stolar, kanske blir det något annat fixigt eller kreativt. Vi får se. Jag vill ju egentligen bara ha space – tid till ingenting och till att vara ute – så bäst att inte planera så mycket. Och just ja, så längtar jag till påsk också!

Hur var er februari? Några marsdrömmar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s