Om mig

Bor i Umeå, jobbar som projektledare på Umeå universitet och gruppträningsinstruktör på IKSU.  Jag bloggar sedan 2008 om mina resor, min träning och vardag.

Här ryms guldkorn från resor, foton, tankar,  funderingar kring rätt och vett, träningspepp och ibland händer det att det slinker ut något mjölkfritt recept eller pyssel.

 

 

 

Mitt resande

Mitt bloggande började på resdagboken 2005 och jag skriver fortfarande om mina resor och har vunnit en del reseberättelsetävlingar.

Jag har tågluffat runt europa, pluggat en termin i Barcelona, jobbat internationellt för IAESTE Sverige, gjort praktik på stadskontoret i Amman, Jordanien, jobbat som volontär på en förskola i Ecuador, läst spanska i Madrid, vunnit en resa till Ibiza, gått Inka-leden…. På senare år har det blivit färre långresor och mer fjällvandringar, resor inom europa och skandinavien och jag har även fått möjligheten att jobba på resor som yogainstruktör och guide.

Min träning

Jag har hållit på med idrott hela min uppväxt, jag är en lagidrottare med basket och fotboll som huvudidrotter. Jag har även tränat ungdomar i både basket och fotboll och varit ledare och projektledare för fotbollsskolan. Som så många andra slutade jag med lagsporterna efter gymnasiet och började istället resa, flytta till annan stad för att plugga på universitet och började så småningom med gruppträning. Favoriten var bodypump och pilates och jag försökte springa men det tog alltid emot nånstans. När jag kom tillbaka från min senaste långa vistelse utomlands, sydamerika i maj 2009, gav jag mig sjutton på att klara att springa 1,5 mil. Jag följde mitt första löpprogram och klarade senare under sommaren målet och inte var som helst, jag fick med mig hela släkten att springa till vårt kära Talludden och tillbaka.

Blogghistorik och eget företagande

 

Bloggen har genom åren hetat Johanna Westbergs liv och leverne följt av a Lady & a Tramp och i januari 2017 bytte bloggen namn igen till vandraren.se 

Jag har tidigare under bloggens levnad varit fristående hudvårdskonsult i fyra år och lite senare tog jag över en webbutik med mjölkfri choklad, tillsammans med min bror och hans sambo. Några år senare sålde vi den och nu är det främst träning jag jobbar med i mitt företag. Jag tycker helt enkelt det är kul att vara lite entreprenör, ett tag var jag ambassadör för kvinnors företagande också, en nationell satsning.  2014 var jag på min första bloggresa, till Marocko, och där träffade jag Towe och tillsammans grundade vi www.svenskaresebloggar.se – sveriges största samlingsportal för resebloggare och för den affärsplanen vann vi pris hos uminova i en innovationstävling 2014.

In english: about.me/johannawestberg

Samarbeten

Det är viktigt för mig med rättvisa, jämställdhet och barns rättigheter och genom mitt bloggande och företagande stödjer jag unicef. Jag är även världsförälder. Vill du veta mer eller hjälpa till genom att handla i gåvoshopen, bli världsförälder? klicka HÄR

För samarbeten med mig inom träning, skrivande, foto eller på annat sätt, läs mer HÄR