Min bucket list 2018

Nyårsdagen. Ivanhoe som väljer fel tjej som vanligt och internationella pizzadagen. En massa nyårslöften från igår, en del genomtänkta och andra spontana. Har ni avlagt några nyårslöften i år? Eller intentioner? Nyårsmål?

Jag tycker om att rida lite på vågen av nystart, jag får den känslan kring jul (och höst) samtidigt som jag kan se likheter med hur det känns nu, precis vid årets slut så har jag känslan av att vilja förlänga jullovet och ta det lugnt med bara skidor, yoga och fjällen hela vintern och vårvintern. När jag sammanfattade resorna 2015 drömde jag om hur 2016 skulle bli och allt hände inte 2016 men nu när 2017 är slut så har även en resa med temat surf hänt. Tacka vet jag att skriva ner sina drömmar, då är det mycket större chans att de händer. Jag har skrivit mål och intentioner ganska många år nu och lärt mig en del på vägen vad jag går igång på att sätta upp och vad som inte alls funkar. Förra året hade jag faktiskt skrivit ”skita i alla mål om det tar över livet”. Så #jagskiteri är absolut ett alternativ vissa år, och förändringar går ju egentligen att starta vilken dag som helst. Just i år är jag peppad och tänkte dela med mig lite av det med er.

Som jag sammanfattade i inlägget nyårskarameller 2017 häromdagen så gick målen för 2017 helt okej men jag hade också skrivit ner en massa träningsmål och insåg att jag hade lite övervikt av just prestationsmål. De finns ju med ändå, att springa snabbare på milen till exempel. Av det papperet har jag klarat: NOLL av målen. Det var inte bara ett heller, det var tider för tre olika distanser i löpning, mängdträning och lopp i både klassiskt och skejt på längdskidor och det var flera viktmål i styrketräning plus som alltid: stå på händer. Jag vill bara knyckla ihop den där lappen egentligen, så himla dumt att sätta så många och samtidigt så hårda mål.

Nu är jag ändå fylld med energi och vill rida på vågen av känslan av nystart och i år har jag valt ett ord och tre intentioner till det. Utöver det har jag en bucket list istället för några slags mål och löften. Jag gillar tanken på bucket lists, ungefär som oktoberlistan jag skrev i höstas. Jag har också ett enda klassiskt nyårslöfte.

Ordet

SPACE.png

Jag har valt ordet space för året. Det innefattar jättemycket och känns helt rätt just nu. Det står för plats där jag vill göra mig av med onödiga saker, plats att skapa ett hem av i nya lägenheten, plats i kalendern för mer vila, ingenting och kreativitet. Det står också för luft och rymd och att jag vill vara utomhus mer, att jag älskar att blicka ut över en stor yta som från ett fjäll. Space betyder ju rymd och jag vill också fota stjärnor mer. Så allt hänger ihop och jag kommer försöka ha med mig det ordet i bakhuvudet, det svåra är förstås att för att skapa plats så måste något flytta på sig. Jag vet inte vad än men jag är nyfiken på att se vad som då skulle hända. Det är inga jätteförändringar jag ser framför mig utan som till exempel nu över jul att jag nu varit ledig så länge och inte haft någonting planerat på en vecka med resultatet att jag börjat pyssla igen. (som har stått som nyårsintention flera år men aldrig blivit för det går inte schemalägga kreativitet)

Mina intentioner

De kopplar till ordet också. Sammanfattat är de space, kreativitet och utomhus. Ungefär som jag beskrivit vad jag tänker om ordet. Resten kring dem behåller jag för mig själv i min yogadagbok.

Min bucket list 2018:

 • äta veganskt en hel månad
 • fysisk aktivitet ca 350 timmar, jag vet nu efter två år att jag mår väldigt bra av den dosen, men notera alla skräckslagna att det innehåller även yinyoga och fjällvandring. (se * i förra inlägget)
 • tatuera mig – jag har ingen och jag har velat länge, jag vet inte vad och jag vet inte var på kroppen och plötsligt har jag fått nog av tanken på att ”tänk om jag ångrar mig” och ”men det är så fint med dem som inte har nån tatuering det är så vanligt nu, det är mer speciellt att inte ha det”. Jag tror att 2018 kan bli året då jag slår till.
 • springa ett fjällopp – kom igen foten! Resten av kropp, knopp och flås är på god väg att bli riktigt hållfast. Men som vanligt kan man inte gå snabbare än den svagaste länken.
 • Vinterbada – det har ju blivit jättepopulärt så det ska väl inte vara några problem egentligen, bara att ta sig för. Utan bastu alltså.
 • Gå en vintertur i fjällen
 • Gå en sommartur i fjällen
 • Boka en resa som pirrar i magen

Och så var det visst ett träningsmål också iallafall…

 • Åka kungsledenrännet – ja det här är det svåraste på bucket listen och är ju faktiskt ett mål inser jag. Det är det pirrigaste som jag är mest nervös över. Jag har velat göra det och pratat om det läääänge men inte åkt tillräckligt med skidor. Nu börjar jag närma mig en tillräcklig nivå och jag har en kompis att åka med så vi har bestämt oss. Vi ska försöka!

Nyårslöftet

Jag är egentligen emot förbuden men jag har ett ändå. Ett jätteviktigt. Jag ska INTE säga att jag är långsam, varken på skidor eller löpning. Det har jag sagt så många gånger att jag är spyless på mig själv och på att höra det. Jag känner att jag måste ursäkta mig jämt för jag möts ofta av uppfattningen att jag åker jäääääättemycket skidor och springer hela tiden och så ska det pratas tider och då har jag absolut inget att komma med. Enligt mig. Självklart springer och åker jag fortfarande snabbare än jättemånga men alla dessa förståsigpåare, avundsjuka, nyfikna, som vill bekräfta sig själva med sina tider att de är minsann snabbare osv. Och jag ursäktar mig inte för att jag vill tona ner tidshetsen, det vill jag också förvisso, jag ursäktar mig för att jag önskar att jag vore snabbare.

Jag tänker inte be om ursäkt mer och jag tänker som vanligt försöka undvika att prata tider men framförallt ska jag inte uttala orden: jag är ingen snabb löpare/skidåkare. För om till och med jag säger det till mig själv, då har jag nog fan ingen chans att bli snabbare heller.

Målbild

Som avslutning har jag valt en bild från 2017 som jag har som målbild för de riktiga topparna i livet, en känsla som jag hoppas pricka in nångång igen under 2018.

img_3518Helikopter med mina vänner på Hawaii – overkligt pirr i magen och glädjerus.

Oavsett om du satt intentioner, löften eller skiter i allt så önskar jag dig en god fortsättning och en fin start på det nya året!

5 reaktioner till “Min bucket list 2018

 • Jag ÄLSKAR ditt ord! SÅ bra!
  Tänkt i flera dagar (men min tid att tänka klart mina tankar är ytterst begränsade) men inte landat i något. Vill ha mer lugn. Utrymme. Kunna andas. Men ändå inte rucka på att saker ska hända, roligheter och upplevelser.
  Känner mycket igen mig i dina önskningar generellt. (Men 2018 ska det vara va?)

  Heja dig och 2018!

  • Ja jag är själv nöjd, när jag väl kom på det landade det perfekt! 🙂 hehe ja, 2018 såklart, det här med att lära sig skriva det nya året…. God fortsättning och heja dig också!

 • Space. Ja, det där var ett väldigt nyttigt stycke att läsa och det kanske är en bra början på att själv ”bygga” space. Vi har hemma redan konstaterat att vi har för lite space på så många sätt. För mycket prylar som ligger och dräller överallt. Det får nog ta och bli ordning på det där. Tack för inspirationen!

  • Ja, jag tror och hoppas det! Med just sakerna började jag redan för ett drygt år sen men är inte klar, känner fortfarande att jag vill ha ännu mer space. Just det där drällandet, jämfört med att ha saker man tycker om och man vet precis vilken plats den har…. det gör det så mkt lättare att hålla undan, det blir kul och enkelt att använda sakerna och att sköta om dem. Kan verkligen rekommendera boken ”konsten att städa” av Marie kondo om ni vill ha en liten boost 🙂 den är både knasig och väldigt tänkvärd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s