Bästa bärstolen för barn – Osprey Poco AG

samarbetsbanner osprey png

I sommar har jag testat lite nya produkter från Osprey utöver de jag själv har sedan tidigare och förutom dagsryggsäcken Osprey Kyte jag skrivit om så har vi också fått testa en bärstol för små barn. Med två guddöttrar under 1 år och en faster/gudmor som helst vill vara ute jämt och som dessutom har rätt kass rygg och axlar så var det såklart superkul att kunna konstatera att Osprey Poco AG verkligen ÄR en riktigt, riktigt bra bärstol.

Sedan i juni har den varit med på diverse små och lite längre turer, både i Ammarnäs och runt Umeå. Bildkvalitén är lite ojämn eftersom det är bilder från riktiga utflykter, med bara mobil, och inte nån photoshoot.

IMG_0527Så kul med upptäcksfärd!

Osprey Poco finns i tre varianter: AG, Premium och Plus. Vi har den som heter AG och som är basicmodellen och den stora skillnaden är utrymmet för övrig packning. Det skiljer en hel del i pris också så det är värt att verkligen tänka igenom hur mycket man faktiskt vill bära med sig, det är lätt att glömma bort att det också ska sitta ett barn i så det blir inte precis lätt packning om det blir för mycket. Så fundera på vilken maximal vikt ni vill ha med er och inte bara på mängd/volym om ni funderar på en. Poco AG räcker väldigt långt, den rymmer allt man vill ha med sig för en dagstur med fika, mat och extrakläder. Det behövs inte ens någon till väska, men ofta är det ju kanske ändå en till vuxen med som kan ha med sig en ryggsäck också. För tälttur är det förstås tajtare med packningen, då ”går det åt” en hel vuxen till att bära barnet så någon annan måste bära allt annat, men det har inte varit aktuellt i sommar. Däremot nästa sommar hoppas jag vi ska tälta!

Egenskaper Poco AG: Poco AG Plus: Poco AG Premium:
Avtagbar 11L dagsturryggsäck
Packvolym: 20 L 26 L 39 L
Vikt på bärstol: 3130 g 3480 g 3770 g

Det är som sagt egentligen bara packvolymen som skiljer, alla samma bärsystem och finesser. Några fördelar, som finns på alla tre modellerna, är regnskydd som är superbra och lätt att dra över och ett solskydd. Det går också lägga över ett myggnät över solskyddet.

IMG_0514

Den har massor med justeringar så den passar olika människor och är enkel ställa om så det går att turas om under samma utflykt att bära och justera in den för sig själv.

I början av sommaren vägde Bella ca 7 kg och egentligen är vikten från 8 kg och ända upp till 22 kg, men då blir ju totalvikten drygt 25kg och det är tungt att bära på. Så det känns väl som 1-2 år är lagom ålder, vi får se sen. IMG_0529

Momentet att ta av och på den är inte så svårt, det går bra att göra det själv. Jag ska inte påstå att jag själv behärskar det helt, men brorsan som använt den mest fixar det utan problem. Jag har mött flera med samma bärstol och sett både folk som hjälpts åt och som tagit på den själva.

IMG_3930Den står stadigt på marken också om det skulle vara så att man vill ta av sig den och det kanske pågår en tupplur. image004.png

IMG_0531Här syns solskyddet tydligt, blir som ett litet hus. Ser ni stigbyglarna? Skönt för barnet att inte ha benen hängandes och flängandes.osprey poco.jpg

Föräldrarna ger bärstolen toppbetyg, alla kompisar är avundsjuka och Bella ger att få följa med på utflykter fem av fem plus!

Läs också: Dagstur och övernattning med Osprey Kyte 36L 


Inlägget är ett samarbete men åsikterna är som vanligt helt och hållet mina egna, i det här fallet också min bror och Sofies. 

Lämna en kommentar