Bloggen som tog en paus

Jag sitter med en kopp te och ett tänt ljus och faktiskt en semla (okej, två) som jag måste äta upp för att få plats i frysen och tänker herregud vad den här bloggen inte har fått mycket kärlek på ett tag. Jag insåg det redan när jag gick på semester i somras, men efter det har jag ändå inbillat mig att jag kläckt ur mig något inlägg, åtminstone höstens Iksu-schema men jag upptäckte nu att det hamnat i utkorgen det också (trycker ut det i efterhand nu så det finns online iallafall). Tiden har inte räckt till och jag har inte prioriterat det heller, så det är egentligen ingenting konstigt. Det är konstigt hur lätt det ändå är att lägga krav på sig själv om vad jag borde göra och inte göra, men jag har ju egentligen inga krav alls på bloggandet. Jag drömmer om att hålla den uppdaterad, att skriva längre texter och ta mer foton och redigera dem, lite mer kvalitativa inlägg och att sökordsoptimera gamla inlägg och indexera sidan så det är lättare att hitta…. Oh well, det är drömmen. Verkligheten har sett annorlunda ut med jobb och utbildning vid sidan av, extrajobb och massa träning, nya projekt och försök till socialt liv dessutom. Om jag rannsakar mig själv så är det ändå inte mer bloggande i mitt liv jag saknar, jag vill fortfarande hellre ha anledningar att inte ha tid att blogga. Nu är det lite tvärtom, plötsligt är allting klart och det känns som att jag har oceaner av tid att slå ihjäl helt själv. Säkert låter det drömmigt för en del, det hade det gjort för mig också för några månader sen, men nu känns det sisådär. Höstmörkret hjälper ju inte till men jag försöker vända det till höstrutiner som att gymma, laga lite utrustning och ta hand om grejer inför vintern och att försöka göra klart lite gamla fixgrejer i lägenheten som blivit liggandes. Men just ikväll händer inget av det, jag gymmade idag på lunchen så har inte ens någon träning att fundera över men jag har bestämt mig att ikväll blir det inget annat än datahäng, resten får vänta.

På väg hem idag hämtade jag mitt uppblåsbara liggunderlag från Naturkompaniet som hade gjort en felsökning och lyckats hitta ett minimalt hål som jag nu kan laga och jag kände hur sugen jag blev på att sova mer utomhus. Funderar på att sova på balkongen inatt men risken att Charlie råkar göra en ny pyspunka är tyvärr lite för stor (han är oskyldig till den första, oklart vad som hände men en sak är säker att slarv berodde det inte på). Trettiofem utenätter and counting…

img_9240

2 reaktioner till “Bloggen som tog en paus

  • Åhh utenätter låter härligt, såna vill jag också ha fler av! Sen vi byggde campervanen och flyttade utomlands har det inte varit så många såna, men campervan är ju nästan samma sak om än inte riktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s