Oktoberlistan

Många är det som skrivit listor i sina bloggar och jag insåg nyss att jag aldrig ens skrev klart ”Sommarlistan 2017”. Så läste jag hos Sara om en oktoberlista, ja faktiskt gjorde hon en höstlista innan dess, och jag tänkte att nu är det minsann dags.

Vad ska då den här hösten innehålla? Den ska vara lagom, min stora utmaning är att jag redan har för mycket i vardagen inbokat och jag har inte en enda resa inbokad så det blir lite annorlunda. Förra helgens fjällvandring gav dock mersmak och jag tänker att listan ska vara väldigt avskalad men ändå konkret. Så här är det jag hoppas uppfylla i Oktober, och kanske det tar lite längre tid men vad gör väl det. Oktoberlistan ligger så fint i munnen jämfört med höstlistan tycker jag. Så det får bli en oktoberlista.

Oktoberlistan

 • Se till att ta mig ut och njuta när det väl blir fint väder
 • Göra en utflykt med någon av hundarna och fika i skogen
 • Springa utomhus och njuta av höstluften och njuta av att foten är på bättringsvägen
 • Laga mat i min lergryta så jag får massa nyttiga matlådor och känslan av mustig höst
 • Yoga hemma, både meditation och korta stunder av yoga. För min egen skull och för att det är så jag hittar inspiration till mina klasser
 • En loppisrensning för att rensa själen och förrådet lite mer inför vintern
 • Se ikapp Outlander (mer än en säsong efter, hurra!)
 • Äta, fika och dricka vin och kaffe med vänner. En kväll är redan inbokad men jag ska se till att boka in fler
 • Gymma och bygga mig stark inför skidsäsong och att börja springa mer igen. Älskar den egentid som gymmet ger
 • Sova, jag ska gå och lägga mig tidigt och jag ska unna mig att antingen sova lite extra eller ha luuuugna mornar, även på vardagar. Den här tiden är jag så trött så det liknar ingenting så att få väcka kroppen med lite yoga och en kopp kaffe i lugn och ro, då klarar jag dagen bättre
 • Gå på bio! Det var såå längesen jag kröp in i biomörkret och åt popcorn

Det tror jag får räcka, känner redan hur mycket inspiration jag har på höst. Äntligen!

Jag tycker det är kul med listor, det är som att intervjua sig själv med någon annans frågor och ett bra sätt att få sätta sina tankar och planer på pränt, och lika roligt att gå tillbaka till. Förra året skrev jag bland annat min lista till världen i mars om var jag ville möta våren, var jag ville resa m.m. Så kul läsa nu för där finns:

på ”topp tre drömresor i Sverige du ännu inte upplevt”:

”Kebnekaise, någon gång ska en väl ta sig upp på den där toppen.” – check på den, det blev redan den sommaren.

och ”topp tre drömresor i världen du ännu inte upplevt”:

”Västkusten i USA med San Francisco och Los Angeles, gärna med en road trip till Las Vegas också.” – det blir inte någon roadtrip men San Francisco får jag se i sommar iallafall!

Så det är viktigt att drömma och viktigt att gå tillbaka och se vad en faktiskt har gjort!

3 reaktioner till “Oktoberlistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s