September – v.36-39 2017

September kom och gick och kändes som en enda lång regnskur, men när jag ser tillbaka på bilderna så har det ändå varit en hel del fina dagar. Jag har haft extremt lite bloggtid dock så veckosvepen fick bakas ihop till ett enda långt septembersvep. Sen jag var i Linköping och Norrköping på konferens i början av september och bl.a. besökte Vallastaden 2017, så har jag bara varit i Umeå och till slut äntligen en helg i Ammarnäs. Vi tar alltihop i mer eller mindre bra snapshots!

Jag har varit väldigt mycket på jobbet. Känns det som iallafall. Jag har också flängt till och från jobbet i en herrans massa ärenden. Just här var jag dock inte med utan på väg från och till något möte när min vän Therese höll yoga vid dammen på Hälsa på campus-dagen den 13 september. Älskar att vi har sånt på campus!

Startat igång en träningsgrupp outdoor åt Systrar i bergen. Superkul! 

Hösten är ju skördetider så vi har varit på kolonilotten hela familjen och hjälpts åt att plocka hallon, potatis och ringblommor. 

Jag har städat en del. Bloggade om det lördagspysslet för två veckor sedan och faktiskt så blev jag nästan 100% klar med röjet. Så skönt! 

Rensade bland annat ut alla gamla spanskaböcker, jag har hittills aldrig läst en bok två gånger, det lär inte hända på spanska heller. Libros alguien?

Charlie hjälpte till och inventerade en annan hylla som också skulle behöva rensas… 

Jag köpte en present till mig själv jag suktat efter länge som belöning, en kandelaber från Indiska. Hur bra passar den inte på mitt piano? 

Jag följde en kostutmaning i två veckor för att försöka få inspiration till nya recept och få mer energi men det blev för mycket krångel för mig så jag släppte det och plötsligt kom matpeppen tillbaka och jag har ätit både nyttigt och innovativt.  

Den här bilden ger INTE rättvisa åt hur god den var och vilket slit det var att få till den. Den är mjölkfri, glutenfri och nötfri. Serverades på ett knytkalas hos Moa med iksuinstruktörer och andra kompisar. Väldigt lite datatid men då jag suttit vid datorn har hjälpredan förstås varit med. Han skrev just en bit på det här inlägget också men eftersom han är så dålig på att stava så tog jag bort det igen. 

tempimageforsave-7Jag bestämde mig för att inte åka till Barcelona och springa i Oktober och det var ett tungt beslut men ändå rätt. Jag har kunnat börja springa ändå och som jag njuter av det! Bara några minuter i taget än så länge, för säkerhets skull, men ändå. Utomhus. Glad att vara tillbaka på strandpromenaden!

Jag har börjat köra inlines igen! Mer om det längre ner. Älskar höstlöven, men de är snorhala tyvärr. Varför har jag inte åkt inlines i sommar? Kunde ha sparat lite på foten…? Lätt att vara efterklok.

Jag blev inspirerad av Emilia Westerström och så knöt jag en ampel. Fick lite hjälp. Blev ganska nöjd faktiskt för att vara första försöket! Följde den här instruktionen för att knyta enkel ampel i makramé.

Jag har mest varit hemma och försökt ha lugna kvällar mellan varven, det här är en klockren fredag efter en intensiv vecka tycker jag. (Sen ramlade Charlie ner i badkaret och så var den friden över)Till slut fick jag sån utomhuslängtan att jag åkte till Ammarnäs och fjällvandrade sista helgen i september med de här. Brorsan och Nova. Två dagar, en natt i tält. Helt magiskt underbart och ni ska få se mer bilder på det senare. 

Jag såg:

Jag såg fjäll. Äntligen igen. Jag såg mitt favoritfjäll Sulåive i solnedgång. Jag såg inte särskilt mycket alls på TV de senaste veckorna men i början av september såg jag massor med Outlander. Hela säsong ett har jag precis sett klart och just påbörjat säsong 2.

Jag läste:

Dags ändra den här punkten snart till ”Jag lyssnade”? Jag har iallafall upptäckt en ny pod: Skäringer och Mannheimer. Så himla bra! Skratt, flams, allvar, feministiskt, vuxet, komiskt. Är lite glad också att jag hittat en podd som inte bara handlar om träning också, det känns bra för balansen av intryck.

Jag tänkte:

För mycket av det roliga ger inte fler timmar på dygnet. Ibland blir det dock lite intensivt och då är det faktiskt ingen som dör av att jag bloggar lite mindre och jag kan ta en sak i taget och vet att det kommer lugnare perioder sen.

Jag tränade:

Jag tror jag har berättat om det tidigare i bloggen om inte så har jag tagit hjälp av en online-PT som gör pass åt mig. Det är så praktiskt och den stora anledningen är att jag inte tycker att jag får till totalen på ett bra sätt. Ingenting är strukturerat eftersom jag instruerar, vickar, håller på med tusen och en idrotter och gruppträningsformer så återhämtningen blir inte direkt toppen. Så jag vill antingen ha ut mer av det jag tränar, eller så kan jag lika gärna träna mindre. Att träna mer i mitt fall är helt uteslutet, det skulle inte ge nånting alls (om jag inte slutade jobba och blev obetald heltidsidrottare och kunde sova middag varje dag). Jag förstår om det låter konstigt för en del, jag kan ju träning. Jag kan träna andra och jag kan träna själv men jag vill ha en tränare, det är det som är skillnaden. Faktiskt så är det rätt många instruktörer, PTs och tränare som har egna PTs, procentuellt skulle jag nog tro att det är vanligare än att gemene svensson anlitar PT även om det också blir vanligare och vanligare.

Helt klart värt investeringen för min del iallafall och jag har kommit igång med styrketräning två gånger i veckan, rehabbar foten och kommit igång med inlines! Så jädra kul! Det har jag åkt mycket när jag var yngre men sen har det väldigt sällan blivit av. Nu kör jag med stavar och de som säger att det inte går köra skejtväxlarna på inlines har fel, det går visst nu när jag har lärt mig. Så det känns superkul inför vintern att vara lite förberedd för skidåkning. Så det får nog faktiskt bli Septembers stora träningsgrej: återupptäckten av inlines och hur fantastiskt glad jag blir av det.

Så, hur har er september varit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s