Lördagspyssel

Godmorgon, eller god förmiddag snarare. Nu är det lördag igen och jag har haft en sån där långsam kaffemorgon som jag hade förra lördagen också. Skönt. Det blir inte så mycket bloggande av just nu, jag har supermycket annat för mig som jag så småningom ska berätta mer om. Jag har många inlägg jag skulle vilja skriva och många bilder jag skulle vilja visa, men några saker står ivägen som jag måste få undan först.

Madrid (3 of 6)

En kallar jag ”inkorgen” och en kallar jag ”Diverse”. Inkorgen är en korg full av papper, broschyrer, kvitton och annat jag ska ta itu med och Diverselådan är en låda som ser någorlunda prydligare ut än korgen och där i är saker jag tror jag borde spara men inte vet var eller hur, och ärligt talat ibland vet jag inte varför heller. De här två är som exem och gnager i mig att jag måste ta itu med. Jag kan förstås skjuta på det ännu mer men så mycket energi som går åt till att jag fått för mig att jag behöver ta mig förbi dem är inte klokt.  Jag kan inte kasta hela inkorgen för det är bland annat fakturering jag ska göra och det vill jag ju såklart ha betalt för. Annars hade jag banne mig slängt den.

Madrid (2 of 6)

Så idag är dagen, jag ska bli kvitt dem. Det är grått och regnigt och jag ska inte träna eller göra något annat än ikväll, då ska jag dricka vin med mina kompisar från Iksu (jo, vi är vanliga människor). Så det är bara att brygga mer kaffe, kavla upp ärmarna och gå igenom. Jag pyntar det här inlägget med lite bilder från Madrid förra våren, en av mapparna som legat i dvala. En resa då vi fikade mycket och pratade om viktiga saker i livet. Flera av caféerna tänkte jag att ”om jag bara fick sitta här och jobba, då skulle jag få så mycket gjort att det är inte sant”. Så jag låtsas att jag sitter där idag och jag låtsas att kaffet är en spansk espresso (fast jag ju nästan alltid dricker americano för de räcker längre) och jag längtar tills belöningen ikväll med tapas och vänner.

Madrid (6 of 6)

Madrid (4 of 6)Det var också på den resan jag köpte min fina blå regnjacka som verkligen muntrar upp nu. Den ska jag ha idag när jag gör mina ärenden. 

Dagens ToDo:

  • Åka till PMU och lämna in de loppisgrejer jag rensat ut men aldrig kommit iväg med. Det här blir dagens enklaste och roligaste del. Det blir också den svåraste att inte köpa med lika mycket hem men PMU har det så fiffigt att det går att lämna in grejer utan att ens gå in i butiken, det gör jag ibland när jag behöver lura mig själv att inte loppisfynda.
  • Lägga ut de saker jag rensat ut på Köp- och sälj (3 saker, en hylla, ett tält och en bok)
  • Rensa Inkorgen och slänga den. Den ska BORT!
  • Gå igenom Diverselådan och förhoppningsvis slänga den också.
  • Tömma min gamla dator. Det här är inte säkert jag hinner, men det är iallafall påbörjat. Jag bytte dator för över ett år sen och jag trodde att jag kopierade över alla bilder till extern hårddisk men jag har upptäckt att det har jag inte alls gjort. 36751 bilder var okopierade. Herregud. Det är så många. Kan jag leva utan dem? Uppenbarligen. Men ändå vill jag spara dem. (Återstående tid: ”mer än en dag”, tänk hur lång tid det skulle ta för en människa att gå igenom alla…) Jag måste dessutom göra mig av med den gamla datorn den kan ju inte stå i en hylla och damma. Den ska få åka till returbutiken tror jag, om inte någon av er vet någon som verkligen behöver en bärbar dator men som inte har råd? Den fungerar utmärkt men behöver ha sladden i hela tiden p.g.a. så gammal att batteriet är helt uttröttat.

Lite existentiella tankar om vad som egentligen är viktigt här i livet kan jag lugnt erkänna, ibland behövs beslut att bara släppa något och andra gånger är det bara att bita sig igenom. Det här är trots allt bara lite (ganska mycket) pappersexercis. I can do it.

Vad gör ni såhär en lördag?

Madrid (5 of 6)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s