Utelängtan

Det är ganska tyst från mig på bloggen, jag har som sagt rätt mycket annat för mig just nu och det känns faktiskt så himla skönt. De senaste dagarna har jag varit uppe sent och lagat mat och pysslat hemma och jag har inte ens varit trött. Det är sånna timmar jag också lätt skulle kunna ha svischat bort på internat. Igår började träningsgruppen för systrar i bergen här i Umeå och Johanna Nygård som grundat outdoorbyrån Systrar i bergen var också här för att presentera företagsidén och konceptet med Systrar i bergen. Så otroligt kul det var att få vara med och leda gruppträning utomhus, det var en härlig grupp med några bekanta ansikten och många nya. Jag riktigt längtar till tisdagkvällarna nu fyra veckor framöver då vi ska jobba med fysträning som förberedelse för outdoorliv som skidåkning, vandring och terränglöpning. Kanske inför en resa men det är absolut inget måste, de är med på helt egna initiativ och är helt frikopplat från resorna till bergen.

Jag har hållit i min egen träning också under de här veckorna då det varit lite körigt och jag har hållit i sömnen, gått och lagt mig riktigt tidigt vissa dagar men nu har det som sagt vänt och jag har blivit nattuggla istället och jag älskar det, det inträffar så sällan att när det gör det så känner jag mig som världens mest kreativa person. Det stämmer verkligen att det är något speciellt med småtimmarna (även om 23 kanske inte precis räknas som småtimmar för de flesta vuxna) och jag önskar jag kunde vara vaken oftare men då skulle jag garanterat bli förkyld och till slut helt knäckt, så mycket som jag tränar och gör grejer om dagarna.

Hursomhelst så ikväll är det bästa sortens kväll för jag håller på och packar och förbereder för att åka till fjällen. Håll tummarna att det blir bra väder för jag och brorsan har tänkt ut och vandra kring stugan. Jag har en enorm längtan att få komma upp och se höstfärgerna, stänga av mobilen och bara sitta och dricka kaffe och titta ut över fjällen. Nu doftar det av nylagad köttfärssås som blir vår lunch, kökspåsen är genomgången och påfylld med diskmedel, kaffepulver och annat livsviktigt, snacksen är inhandlade och alla möjliga kom-ihåg-lappar med ”glöm inte pålägget!” och ”kom ihåg stugnyckeln!” överallt.

Jag tänker ofta att jag vill vara ute mer, träna ute mer, vandra mer, laga mat ute oftare och åka till skog och berg oftare. Det är inte alls lika ofta det blir av och nu höll det på att bli en höst med bara annat så det var dags att rycka i nödbromsen och satsa en semesterdag och åka norrut omedelbums. Så ha en fin helg hörrni för det tänker jag ha!

Jag och outdoor-träningsgruppen i gammliaskogen igår

En reaktion till “Utelängtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s