Humorfestival, tacos och trädgårdsmässa – v.16 2017

Veckan som gick var en rejäl kontrast mot påskveckan innan, från lugna dagar utomhus med massor med skidor och snö till en rätt späckad vecka i stan med allt som är det bästa med att vara just i stan. Lite glest mellan blogginläggen däremot, just för att jag gjort så mycket roligt om kvällarna.

img_2023Veckans långpass på strandpromenaden, det här är en snöfri genväg vid sidan av den rätt jobbiga backen nedanför backenkyrkan.

img_2012På torsdag sprang jag intervaller och käkade sen frukost med Moa på mimer hotel. Bra start på dagen. Torsdag till lördag var det Umeå Humorfestival i mimersalen och på Väven, jag gillade mimersalen skarpt! På söndag Nolia trädgård. Släktbesök och reunion med vänner, tacos både fredag och söndag. Det är en bra vecka.

img_2026Ser ni vasen? Nån som vet var den går få tag på? 

img_2031

Duktiga kusin Lisa föreläste om naturens skafferi, en del kände jag till för jag gillar också örter och huskurer men mycket var nytt för Lisa är trädgårdsingenjör och väldigt duktig på medicinalväxter och speciellt fjällvärlden, det har hon varit sen hon gick i grundskolan.

img_2024

Jag såg:

Stand up! Jag såg ungefär hälften av programmet på Umeå humorfestival och blev som vanligt positivt överraskad över hur många bra komiker det finns. Några mindre bra och några skämt i halsen, som sig bör på stand up. Alla kan inte gilla allt och det är alltid nån som briljerar. I år var det Jonathan Unge, Petrina Solange och Henrik Hjelt som var mina favoriter. Otroligt kul att se hur de lokala förmågorna som började som rookies på första humorfestivalen i Umeå för tre år sedan har utvecklats.  Charlie däremot, han såg Planet earth 2. Det är hans favoritprogram och han sitter som klistrad.

Jag läste:

En halv bok om konditionsträning. Jag som trott att jag inte gillar att läsa facklitteratur, det är bara för att jag inte tar mig igenom böcker om design och arkitektur särskilt gärna, men ge mig en bok om träning så är det tydligen inga problem.

Jag tänkte:

Vad nice det är att cykla runt på sopade gator i vårsol, helst med några öl i ryggsäcken på väg till kompisar.

Jag tränade:

Mitt andra långpass för säsongen, testade att springa 10 minuter och gå 1 min, knappade in fel så det blev lite längre än tänkt men 1 timme och 50 min gick fint ändå och jag kom hem och än en gång kände jag mig helt mjuk i kroppen. Slut i energi, men skön känsla i kroppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s