Att ha lite som semester på en vardag

Vardagslyx, det är verkligen en sport jag skulle kunna hålla på med jämt. Att se det stora i det lilla, typ dricka kaffe lite extra länge hemma eller köpa hem tulpaner är sånna saker. Lite större men ack så enkla är att hitta på något en vardag. Frukostdejter och frukostmöten är inte så vanliga i Sverige, jag insåg skillnaderna när jag var i Spanien en sommar med ett helt gäng australiensiska tjejer, de åt frukost med kompisar mest hela tiden. Avundsjuk? Så jag var grön. Frukost är mitt bästa mål och jag är pigg den tiden på dagen, speciellt om jag vaknar och direkt ska få göra något jätteroligt. Aldrig att jag ligger och snoozar om jag ska med ett flyg eller på älgjakt.

I Umeå finns inte jättemånga ställen som har öppet för frukost, Mekka har länge varit det enda stället. Förutom hotellen förstås. Nu har Rost öppnat sitt lilla kaffeställe för frukost och då bokade jag in en dejt med min yogakollega och vän Moa där men till vår förvåning hade de stängt för påsklov. Så vi cyklade till Elite hotell Mimer istället och det var minst lika bra. Perfekt avvägd mängd frukost, det var ingen enorm buffé utan de hade plockat ut gobitarna. Fin miljö är det också där. Snacka om bra start på dagen, jag hade dessutom varit ute och kutat innan för att vara riktigt hungrig.

På kvällen var det sen dags för Elite hotell mimer igen, på humorfestivalen som i år är i mimersalen och på vävenscenen. Ett annat sätt med avbrott i vardagen att gå på något event en vardagkväll. Humorfestivalen fortsätter hela helgen så jag ska se en hel del tänkte jag, blandat med kompishäng och bara göra inget särskilt. Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s