Umeå humorfestival 2017 i bilder

I helgen var det humorfestival i Umeå för tredje året i rad. Den drivs av min käre lillebror genom hans företag Stella Event och det var även han som initierade det hela när han flyttade tillbaka till Umeå för tre år sedan. Även om jag är partisk och jävig i frågan så tror jag många håller med mig om att det är superroligt att den finns! Innan den kom till hade jag själv inte varit på stand up mer än en gång utomlands i spanien med en engelsk komiker som bombade totalt, och så hade jag sett Björn Gustavsson på Aula Nordica och Raw comedy club. De stora kändisarna all ära men det är ju mixen som gör det på stand up och det ska gärna vara lite intimt. Helgens programmet för Umeå humorfestival 2017 finns fortfarande kvar på hemsidan och jag skrev lite om det i veckosvepet över förra veckan men eftersom jag hade lånat ut min kamera till arrangören så när jag fick hem den med massa bilder har jag valt ut några av de jag såg.

DSC_1195

Fredag

Jag såg Messiah Hallberg som jag inte sett tidigare, inte ens i Let’s Dance. Kul och sjukt mycket stockholmsdialekt.

Kvällens bästa överraskning var Martin Soneby, jag gillade honom skarpt! Hade inte heller sett honom innan.

Såg även Sandra Ilar som jag tyckte var hemsk. Både skrikig och alldeles för långt över gränsen och under bältet hela tiden. Tydligen är hon poppis bland många inklusive andra komiker, jag hade aldrig hört henne och fick en chock.

Torsdagens andra akt var specialisterna, hade sett Simon Gärdefors förut men inte de andra. Helt okej av dem, de funkade som trio.

DSC_1164Martin SonebyDSC_1236Specialisterna

Fredag

Fredagkväll var jag bara på den sista akten på Väven, SEMST. De var bra, framförallt Jonathan Unge var sjukt rolig på slutet när han (tror jag) fristyleade om hur less han var på IPA. Gillade även Ahmed. Enda bilden är dock på Nisse Hallberg som jag sett tidigare men inte den här gången, men enligt nån på hashtagen #umeåhumorfestival på instagram var han bäst.

DSC_1315Nisse Hallberg

Lördag

Lördag hoppade jag över allra första men anslöt till mimersalen lagom till Humor Är Kul, humorduon Elvira Lander och Tora Larsson från Umeå som hade bjudit in gäster och körde både improteater och stand up. Roligt se hur de utvecklats, Elvira vann första årets rookietävling och fick uppträda på den humorfestivalen. Fick äntligen höra Toras imitation av partiledardebatt igen!

Sista akten var det dags vrida upp ett snäpp. Konfrencier var Tobias Persson, ett riktigt fullblodsproffs, kanske mest känd från Ö&B-reklamerna. Han körde en del själv och presenterade den jag mest sett fram emot, Henrik Hjelt. Så rolig! Förutom Henrik även en annan riktigt grym och proffsig komiker, Petrina Solange. Kanske är hon den allra bästa. Älskar hennes råa humor med glimten i ögat. Över gränser men ändå inte, bjuder på sig själv och har sånt roligt kroppsspråk och mimik så jag skrattar bara tänker på det.

DSC_1426HÄK – Humor Är Kul, Elvira Lander och Tora Larsson

DSC_1677Petrina Solange

DSC_1665Erik Moberg bättre än någonsin, upptäckt som rookie på första humorfestivalen. 

DSC_1642Tobias Persson

DSC_1538DSC_1566

DSC_1652

Mimersalen var toppen tyckte jag! Trevligt kunna gå till och från baren, det finns inte på Sagateatern eller Väven, som också har lite ”stelare” sittning i gradängformat. Stolar på golvet med scen istället, lagom intimt men ryms ändå fler än på Rex och inte lika varmt.

Det är roligt också att se att komikerna verkar uppskatta varandra väldigt mycket. Man ser dem se varandras shower, de återkopplar till varandras skämt och liknande. Här avlutas kvällen och som vanligt frågade någon från scen: ”visst kör vi nästa år igen?”

Jag hoppas det!

DSC_1725DSC_1704Jag tror att Henrik Hjelt håller med mig, Petrina Solange är helt grym! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s