Påsk, skidor och solsken – v.15 2017

Dags summera veckan som gått, en dag senare än vanligt eftersom annandagen gör att allt den här veckan blir lite förskjutet. Förra veckan började som en helt vanlig vecka med soma move och mojo flex. På tisdag höll jag sista klassen i kursen yoga för löpare, så kul det varit! Fått fin feedback och många egna tankar, har tänkt samla allt på ett ställe för att kunna plocka fram när jag behöver.

img_1921

Tre dagars arbetsvecka (lagom!) sen var det dags sätta sig i bilen och åka upp till fjällen igen. Dålig väderprognos som ändrade sig och blev helt makalös, vi har haft sol varje dag. Inte hela dagara men nästan, och alltid har det spruckit upp på kvällen till helt sagolika solnedgångar. Jag har åkt längdskidor och fick med mig brorsan och Nova på det. Sen en kväll tog jag Layla och sprang till Örnbo längs skoterspåret. Helt nytt för mig men det bar bra och jag vet inte vem av oss som var lyckligast, hon eller jag.

img_1977Ovanligt lite snö på raningen men fina kalla nätter så skaren höll sig fin

img_1973-1img_1951img_1950Kommer du? Världens bästa löparkompis som ger ”spritter av glädje” ett ansikte.img_1969Skejt över sjön.

img_1991Underbart skejtföre!img_1968

Ni kanske inte är så intresserade av detaljer i skidåkning men det här är en riktig slakmota och snön var sockrig men jag hade energi och börjar väl ha någorlunda teknik också så det var som att skära i smör, jag bara gled uppför på treans växel.

img_1970Nöjd!

img_1957

Vi har faktiskt ätit alla måltider från murrikkan på vår grillplats nedanför stugan. Sånärsom på påskmiddagen och rester till lunch dagen efter. Oftast har vi ätit den ute på altanen också, med en kopp lemmelkaffe kokt över elden.

img_1987

Vår altan har tjänstgjort många timmar. Så bra den blev! Såhär ska den se ut, stök och bök, hundar överallt (hur många ser ni?), god mat och massor med sol och släkt. Bästa som finns! img_1984Bastun, pricken över i:et. 

Jag såg:

Sol och snö! Ingenting på TV förutom en sen kväll när alla gått och lagt sig och jag poppade popcorn och hällde upp ett glas rött och tittade på veckans avsnitt av Game of thrones på Svt play.

Jag läste:

Trots mååånga timmar på altanen i stugan blev det inte läst särskilt många kapitel.

Jag tänkte:

Kan det inte vara påsk lite oftare och vårvinter lite längre?

Jag tränade:

Mitt sista pass mojo flex, sen blir det vårschema och ingen fortsättning till hösten. Slutet av veckan: jättemycket träning, utomhus. Skulle knappt vilja kalla det träning, det var mer utflykt och njutning. Fick med brorsan på flera skidpass, bra och lite halvjobbig utmaning att ligga före hunden så hon skulle vilja dra, så fort hon kom ikapp saktade hon in. Tre pass skejt på 10-19 km och ett klassiskt. Totalt nästan 6 mil längdskidor på fem dagar (Inräknat annandagen för den som vill vara noggrann) Plus en löptur. Det kallar jag valuta för fjälluften.

En reaktion till “Påsk, skidor och solsken – v.15 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s