En skamfylld vecka – v.5 2017

dsc_0508

Snacka om kontrast till förra veckan. Jag var visserligen lite trött men gjorde massor med roligt och tränade ändå, den här veckan började med mina måndagspass och att jag lagade dubbel uppsättning matlådor och hade verkligen tänkt åka skidor och ha rutiner. Vaknade upp på tisdagsmorgon och var förkyld. Inte mycket men tillräckligt för att inte vilja/våga åka skidor på kvällen, med risk för att det skulle bli en ordentlig förkylning och jag ville gå på Iksus skidträning på onsdagen och på helgen var tanken att om veckans skidåkning gick bra åka ett till lopp. Så blev det inte kan jag säga, men å andra sidan om det här var vinterns förkylning så är jag (peppar, peppar) ändå tacksam. Den bröt aldrig ut och jag har kunnat jobba men på kvällarna har jag bara tagit det lugnt och då menar jag verkligen LUGNT. Legat i soffan mestadels. Sett snart tre säsonger av norska serien skam.

img_1403

Jag fixade en hel del hemma, det räckte orken till och vad mycket tid som blir över om det inte går 2-3 timmar till träning nästan varje kväll! (tränar ju inte så länge men innan man har tagit sig till och från, duschat och varvat ner så har det gått så länge nästan). Det kulminerade i lördags då jag fick hjälp av pappa att montera klart en tröskel som jag inte haft sen jag flyttade in och jag städade ALLT. Verkligen alla lådor och skåp är snart genomgångna och jag har slängt och sorterat så sjukt mycket, men det är knappt så det syns för utomstående ändå.  gryn-glasburk

Pimpade kökshyllan med en ny glasburk för min grötblandning. Älskar fina burkar och trots städiver så blev jag glad av att få piffa med något nytt som jag hade användning av och tycker är fint. Praktiskt att se vad som är i, inte som alla mina fina gamla plåtburkar jag rensat på bland annat choklad från 2010 och kaffe från anno datsumal.

Jag har beställt några kameragrejer och fått ordning på dem, lärt mig använda fjärrutlösare och föra över direkt till mobilen i helgen, det känns som ett kul steg för att förbättra och förenkla för mitt fotande.

Veckan avslutades med årets första söndagmiddag.

dsc_05521

Jag såg:

Skam! Nästan tre säsonger på raken. Alltså alla. Lite deppigt när det är över, jag lär få abstinens.

Jag läste:

Några artiklar i fokus men mestadels såg jag faktiskt på skam.

Jag tänkte:

Att tur i oturen så var det ändå kanske välbehövligt med en vilovecka deluxe och jädrar vad jag fått annat gjort! Jag vill också tro att om jag klarar mig från att bli helt däckad kan det vara lite lön för att jag håller mig aktiv och att kroppen orkar återhämta sig bättre. Det är lättare bli sjuk om man ligger på gränsen och åker mycket skidor till exempel, men med bra kondition och grundhälsa så är det som att förkylningarna inte sänker en riktigt lika mycket och när de gör det så går de snabbare över än för andra. Vågar knappt skriva detta för då har jag ju säkert influensa när jag vaknar imorrn. Vidskeplighet och hypokondri botas inte av träning tyvärr.

Jag har också tänkt medan jag sett på skam att så himla skönt det är att inte vara tonåring längre.

Jag tränade:

I princip ingenting. Jag hade alltså som plan att tro att jag skulle få ihop nästan tio mil skidor, det blev noll. Det enda riktigt härliga passet var när jag vaknade på lördagmorgon och det tydligen var löpningens dag (hade ingen aning då jag vaknade men kanske kände jag på mig?) och jag tog en liten morgonjogg för att se om förkylningen verkligen var över. Det var lugnt och det gick bra, jag var otroligt pigg resten av lördagen. Tyvärr lite förkyld igen på söndagen men förhoppningsvis var det bara att det skulle ändå ut liksom. Då slapp jag känna mig pigg och deppa över att jag stått över konstvägenloppet iallafall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s