Om stiglöpning x2

I helgen fick jag plötsligt gjort nånting jag velat länge, springa stig med mina kompisar på deras favoritstigar. När det inte blev fjällöpning så passade jag på att springa stig istället. Ganska skönt att springa terräng men ändå rätt platt. Uppe på kalfjället är det ju ganska platt men det är oundvikligen ganska mycket höjd till och från oftast. Ett bra sätt att testa formen också, såhär fin löpform har jag aldrig varit i början av juni tror jag.

Så i lördags bar det av till Grössjön där vi snirklade oss Grössjön runt och jag fick en guidad tur på vilka påfarter som finns, vart dagspåret går, hur det går att ansluta till elljusspåret och vilka stigar och rundor som går bra kombinera ihop. Perfekt när ens kompis som är kanonbra råkar behöva ta det lugnt för att inte slå upp läkande skada så vi har precis samma prattempo! En dryg timme snirklade vi oss runt, ganska precis en mil, och det finns som sagt massvis med olika turer som går göra.

Söndag var det Tavelsjöledens tur. Där har jag bara gått en gång med pappa och Layla för att testa utrustning inför fjällvandring, och så har jag sett andra springa salomon ultra där några gånger. Ännu en vän, syster till den andra faktiskt, som är en riktig stigfinnare och jag fick ännu en guidad tur på vilka rundor som finns, vilka stickspår som kan vara blöta och/eller fina, var det går gena och hur det går kombinera. Alldeles perfekt lagom prattempo idag igen, så skönt att inte behöva bry sig om tid och att ändå vara i ganska lika form, vi bara lufsade på. En dryg timma idag igen, en knapp mil den här gången.

Jag är lovad återbesök på båda ställena, längre turer med myrar och fikapauser har utlovats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s