Om gott på gröten 


Efter en hel vinter med grötfrukost börjar det nu bli sommar och varmt och blåbären sinar i frysen men jag behöver ändå äta rejäla frukostar. 

På Granö fanns en hel buffé av frön och nötter att ha på gröten och det slog mig att om det ska bli av en vardag så kan jag ju blanda ihop det i förväg. Jag har ofta en gröt färdigblandad med havregryn men också lite linfrön, rågflingor, tranbär eller annat jag har hemma. Men det här goda uppepå, det har jag inte testat. Jag kör egenplockade blåbär och det kanske är det lyxigaste som finns men det är ändå lätt att bli less. 

Så sagt och gjort, spaningar på yogaträffar hade förvarnat om att Willys har bra och billigt utbud på just kokosflingor, nötter mm så jag shoppade loss och blandade en burk till mamma och en till mig. Voilà!

Mamma kläckte något jag som mjölkallergiker inte ens tänkt på – det är gott i fil också! 

I just denna blandning:

  • Kokoschips
  • Mandelflarn
  • Hasselnötter
  • Tranbär
  • Pumpakärnor

2 reaktioner till “Om gott på gröten 

  • Sparar du så pass med blåbär att det räcker? Jag åt faktiskt gröt i förra helgen och insåg att det ju inte alls var så tokigt som jag mindres från tidigare. Måste göra till ny tradition!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s