Om att testa tält 

I helgen har jag testat tält. Jag har velat ha ett eget, köpte ett i sista minuten inför semestern ifjol bara för att komma igång och få tälta åtminstone lite. Det var tungt och enormt stort jämfört med vad jag behöver.

IMG_3765.JPGCampingtält för 3 personer, väger 6 kg och inte superenkelt sätta upp själv. 

Vi hade dock en mysig kväll i Talludden som gav mersmak och i vintras när jag provade vintertältning första gången på winter classic bestämde jag mig – jag ska införskaffa ett som passar mig bättre. Ett riktigt tält.

Har frågat alla jag känner som tältar, googlat och researchat som aldrig förr faktiskt, och äntligen hade jag bestämt mig. Ett lättvikts-, fyrasäsongers-, tvåmannatält från Hilleberg, märket som de flesta verkar anse är en klass för sig. Det känns som en bra investering. Dock gruvsamt ändå att ta beslutet så när jag såg att Iksus friluftsbutik hyr ut just sånna så var saken biff. Jag hyrde ett!
img_8046Layla var förstås med och testade även om hon faktiskt spenderade största delen av natten utanför tältet. När vi vaknade var det sådär varmt som det bara kan bli i ett tält i solen på morgonen, riktig flashback till barndomen då tältning var en sommaraktivitet.

Tältet finns i två varianter, med lite längre absid och ett halvkilo mer, eller den nättaste varianten. Hur ofta kommer jag att ha skidpulka liksom? Och två ryggsäckar ryms i den mindre varianten. Två personer och en hund ryms i den lilla varianten. Vad mer behöver jag? Typ ett fjäll bara.

Så jag har bestämt mig, det blir ett Nallo 2 men det blev ett rött. För jag tycker det är snyggt och det är bra att det syns. Jag vill hellre att jag eller fjällräddningen hittar tältet än att en björn inte ser det och kliver rakt in i det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s