Om topp 3 – resor som förändrat mitt liv

Jajjemänsan, idag är temat som passar att slå på stort. Alla resor är bra resor, men det finns några som faktiskt fått större konsekvenser (kategori: POSITIVA!) på mitt liv än andra. De resor som öppnat dörrar, förändrat mig och skaffat mig vänner och erfarenheter för livet. De är både i kronologisk och i toppordning för jag vill tro att det ena ledde till det andra. Kanske var det faktiskt när jag tackade ja till att följa med på en konferens på Malta en kall januari 2006 som allt det här började.

Calsotada Barcelona

1. Barcelona – utbytesstudent

Här har jag just anlänt och Adriana har tagit med mig på ett utomhusevent, ”calsotada”, och jag får träffa hennes vänner, kämpa med spanskan och se det riktiga Barcelona för första gången. Det som är vid sidan av ramblan. Där bodde jag ett halvår och innan jag åkte hem hade jag med Adris tålamod en perfekt flytande spanska och med henne och Erika oääändligt många roliga minnen rikare och två vänskaper som håller än och som trots olika delar av världen kommer finnas kvar, det känner jag på mig.

Jordanien

2. Jordanien – praktik

Direkt före och efter Barcelona var jag i Jordanien. Först på min tredje generalkonferens för IAESTE, där alltså Malta var den första då allt började (och däremellan var jag i Lissabon också, snacka om kanonuppdrag jag hade!) Det var dags för mig att åka ut själv också så jag förhandlade till mig en praktikplats till efter utbytesterminen. Det var två underbara månader av ny kultur, värme, öken och många nya vänner och helgresor. Det ruckade på hela min studiegång så jag kom aldrig tillbaka till Luleå efter det men examen blev det till slut ändå. Den gick plugga in från Umeå och Sydamerika, nemas problemas.

gruppbild sanddyn

3. Marocko – bloggresa

Förra årets resa till Marocko när jag tackade ja till något jag inte hade någon aning om vad det var. Bloggresa? Det var fantastiskt. Jag fick även här nya vänner och det blev starten på svenska resebloggar.

Bubblare som bara måste nämnas: 

Sydamerika – volontär, Inkaleden, galapagos, kitesurf och backpacking – Mitt livs långresa. Barnen. Familjen. Djungeln. Vännerna. Språket. Världsarvet. Alla de erfarenheterna, till och med skräcksolbrännskadan från amazonaskanoten, är oförglömliga.

New York – staden som känns som en once in a life time, att åtminstone en gång i livet ha sett. Från Barcelona hade Erika nu praktik utanför NY och jag åkte och hälsade på. Gick omkring och upplevde filmkänsla och njöt obeskrivligt mycket.

Som sagt, alla resor är bra resor och jag har svårt att ens välja tre som verkligen förändrat mitt liv. Men slutsatsen av det hela är att våga ta chansen, det kan verkligen bara bli bra!

Trevlig helg!

3 reaktioner till “Om topp 3 – resor som förändrat mitt liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s