Om Tjulträskleden

IMG_7957Jag tänkte tipsa om ett resmål som är nära till hands, åtminstone jämfört med många andra ställen jag varit på. Ibland är det lätt att bli hemmablind och lat men  i somras hade pappa läst på Kinnas blogg, som med sin vardag automatiskt tipsar om Ammarnäs,  om en väg hon brukar gå med hunden. Upprustad och utrustad med trappor, fikaplatser och utsiktspunkter är det en lättvandrad och fin led som går att göra i många varianter. Vi körde upp till parkeringen i tjulträsk och tog en stig rakt in (inte den bästa påfarten, stanna på Handlarn och fråga Kinna om råd om ni ska dit), och följde sen ån nedströms. Dagarna innan hade jag snorklat nedströms så det var extra roligt att se samma sträckning men från en annan vinkel. Ner till byn blir det ungefär 8 km men det går också att gå över en hängbro mitt på hållet och gå uppströms igen till parkeringen. Första halvan är väldigt vacker, högt upp och fin utsikt. Andra halvan är mer inne i skog och passerar slåtterängar.

TjulträskledenFin fikaplats med utsiktIMG_7955Vi började inte snorkla förrän lite längre nedströms, tack och lov!

IMG_7963 IMG_7961Väldigt lättvandrat, det här var det svåraste hindret.

IMG_7960 IMG_7959

IMG_7946
En somtipsar om dagsturer i andra fjäll är dryden.se !

En reaktion till “Om Tjulträskleden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s