Månadens lista – mars

Så vips var det april redan och ett kvartal har gått av 2018. När jag läser listan om februari så känns det väldigt långt bort faktiskt, mars har innehållit mycket. Något den inte innehållit så mycket av är inlägg på den här bloggen, jag är ledsen om det är någon av er läsare som ligger sömnlös och väntar på uppdateringar men jag hoppas ni också spenderat tiden utomhus i vårvintern istället. Jag har kollat igenom träningsdagboken, mer än vanligt eftersom den ska stänga ner nästa månadsskifte (ja, vi pratar sorgearbete för många faktiskt) och jag blev förvånad själv faktiskt för även om jag planerar min träning så lägger jag inte upp den i minuter. Jag har tränat 36 timmar och 45 minuter i mars. Av det är två tredjedelar skidor så…. där har vi nog anledningen till ovanligt få blogginlägg. Några har jag dock skrivit men inte publicerat än av olika anledningar. Nåväl, en fin mars har det varit. Jag har spenderat den hemma i Umeå och två vändor till Ammarnäs, också som hemma.

Jag har inte bockat av något på min bucket list, men det gör ingenting och det var inte alls någon överraskning heller. Det skulle väl varit en vintertur då men jag har ju valt att åka skejtskidor istället så, det får bli senare isåfall.

Månadens klipp – Källberg Elmberg servar mig som vanligt när jag som bäst behöver (ärligt talat ca ett halvår efter att jag som bäst behöver men det är ju inte deras fel att jag aldrig kommer mig för)

Månadens serie – Homeland och Storuman forever. Jag hade missat att homeland säsong 7 börjat, trodde det var falskt alarm eftersom netflix annonserat säsong 6 nyligen. Och Storuman forever, hur mycket kan man älska deras energi och driv?! Och norrlandsinramningen? Viktiga frågor dessutom som jag själv funderar rätt mycket på.

img_2695

Månadens otippade – åka skrana i slalombacken. Hängde på mina kusiner och deras barn som skulle på kvällsåkning, det ångrar jag inte!

Månadens podd – styrkebyrån peppar mig som vanligt att hålla igång gymträningen. Jag lyssnar på en väldigt nördig och ambitiös nivå men det håller mig på nivån att åtminstone gå till gymmet en gång i veckan. Har även lyssnat några timmar på maratonpodden och dammat av några avsnitt av Filip och Fredrik.

img_2664Månadens utflykt – solgropslunch på Ribovardo!

Månadens bok – jag glömde min bok när jag åkte till stugan men pappa hade varit på bokrea och shoppat den senaste av Dan Brown, perfekt påskbok!

Månadens nej – det här har varit svårt, jag har enorm lust att boka upp våren och jag har flera saker jag skulle vilja vara med på som krockar med varann så jag måste välja. Men jag får väl vara stolt över att jag inte förhastat mig till något.

Månadens höjdpunkt – det får vi nog sammanfatta med påsk

Månadens träning – skejt, skejt och åter skejtskidor. Jag fick lite panik när jag insåg hur lite jag skejtat i februari, även om jag inte ångrar att jag höll igång det klassiska. Är fortfarande väldigt glad och stolt över mitt 4-mila. I mars tog vi mod till oss och anmälde oss och sen åkte vi på träningshelg i Ammarnäs och slipade på tekniken, mer om det i ett annat inlägg. Av mina nästan 37 träningstimmar så är 66% skejtskidor så ja, det har blivit en del. Men jag har även smugit igång löpsäsongen med några försiktiga korta pass och jag har också hållit i mina gympass och min bålträning, det är jag väldigt nöjd med för jag tror starkt på att de hjälper mig hålla mig skadefri. Jag har även provat squash för första gången sen jag gick på högstadiet! Så himla roligt, det var precis lika kul att gå med en jobbarkompis på lunchen och spela squash och sen käka lunch som jag hade föreställt mig. Jag ska verkligen försöka göra mer sånt. Inte bara fastna i min egen träning, även om det är väldigt skönt att få fokusera på den också.

Månadens träningskompisarbrorsan och hundarna. Så många härliga pass vi haft! Både skidor och löpning.

Månadens yoga – så lite yoga det blivit, jag längtar enormt efter att gå på Moas klasser igen! Jag filar på ny klass till er måndagsyogis också, den kommer anpassas efter att många kommer igång med löpningen ordentligt den här perioden som kommer. Jag har dock börjat få till handstående några sekunder mer än jag brukar, skam den som ger sig.

Månadens ogjorda – nu vill jag snart ta bort den här kategorin från listan för det är samma saker ogjort. Eller så tar jag bort dem från att göra-listan…

Månadens depp – beskedet om att funbeat ska läggas ner, en träningssajt där jag loggat min träning sen 2013… Jag är inte ensam om att fundera på hur det ska gå, vad som då är bäst som app eller träningsdagbok. Funbeat är så brett, det är ingen sajt som slår det. Tyvärr.

Månadens konsert – Uno Svenningsson på Aula Nordica. Hade inga förväntningar och blev väldigt positivt överraskad.

Månadens vardagsmotion – jag har promenerat en hel del faktiskt, tack vädret som varit fin vinter med varken snorkallt eller snorhalt.

Månadens kreativitet – hm… tyvärr inte mycket alls. Men jag har åminstone planterat tomatfrön! Äntligen balkong, som jag ska odla.

img_2633-1Månadens plats – Ammarnäs. Vårvintern är som allra bäst där!

April? Jag siktar på Kungsledenrännet och sen en välförjänt vila. Det känns pirrigt men roligt och jag håller tummar och tår att vi får vara friska, ha hela skidor osv. så vi tar oss i mål. Det drömmer jag om. Vad drömmer ni om att april ska innehålla?

img_2587Mot kungsledenrännet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s