Oktober – v.40-43 2017

Det har blivit dags att se hur det gick med Oktoberlistan. Ännu en månad med de veckovisa svepen sammanslagna. Det börjar nu lätta från det tajta schemat och ni ska få se vad mycket jag hunnit göra under en månad men jag kan glatt konstatera att det faktiskt gått bra med min önskelista inför hösten också. Jag kan bocka av i stort sett allt, men vi tar det väl i tur och ordning. Jag älskar ju ordning och reda.

 • Se till att ta mig ut och njuta när det väl blir fint väder – check! översta bilden är från en löprunda när jag pausade städ och sprang ut. 

 • Göra en utflykt med någon av hundarna och fika i skogen – check på hundar och skog men fikat tog vi hemma. Kusiner på besök och vi följdes sen åt på Mando Diao, en typiskt jättebra söndag. 

 • Springa utomhus och njuta av höstluften och njuta av att foten är på bättringsvägen – check, och även sprungit i grisväder men njutit av att kunna springa

 • Äta, fika och dricka vin och kaffe med vänner – check, bland annat firandet av kusin som fyllt jämt 

 • Yoga hemma, både meditation och korta stunder av yoga. För min egen skull och för att det är så jag hittar inspiration till mina klasser – check, och ÄNTLIGEN, det var välbehövligt. Bild från mitt yogaspace i min nuvarande lägenhet. Klyschigt men sant, jag behöver påminna mig.
 • Gymma och bygga mig stark inför skidsäsong och att börja springa mer igen. Älskar den egentid som gymmet ger. Check…. har dock inte känts som egentid på slutet utan har fått kämpa lite med motivationen 

 • Sova, jag ska gå och lägga mig tidigt och jag ska unna mig att antingen sova lite extra eller ha luuuugna mornar, även på vardagar. Den här tiden är jag så trött så det liknar ingenting så att få väcka kroppen med lite yoga och en kopp kaffe i lugn och ro, då klarar jag dagen bättre – check på det också, som jag skrev om sjusovarhelgen så har jag sovit och försökt bara ta det lugnt mellan varven också.

Sen några saker på listan som inte blivit gjorda:

 • Laga mat i min lergryta så jag får massa nyttiga matlådor och känslan av mustig höst – är det nåt jag försummat eller prioriterat ner så är det matlagning. Jag har ätit lunch på campus och oj så värt det har varit. 
 • Se ikapp Outlander (mer än en säsong efter, hurra!) ocheck faktiskt, skärmtid eller TV-tid har det blivit extremt lite av
 • Gå på bio! Det var såå längesen jag kröp in i biomörkret och åt popcorn – inte det heller men så har jag ju varit på andra kulturella grejer
 • En loppisrensning för att rensa själen och förrådet lite mer inför vintern check men osålt, efter jul blir det kanske en loppis

Annars har jag mest jobbat och sprungit mellan mitt kontor och ”mitt” bygge dit verksamheten precis börjat flytta in. Helt att plötsligt är det dags. 

Jag har också varit på konferens om tillgänglighet i Uppsala en dag i Oktober. Där var det lika kallt som i Umeå. Fyrisån var vacker!Sen har jag börjat på en utbildning också och första träffen var i Lycksele och där blev det vinter medan vi var där.Jag har beställt en ny vandringsrygga! Längtar att prova!Och så var det den här flytten också, bortplockning, fotografering, nitisk städning, visning och nervös väntan. Blommorna jag fick av min kollega stod sig fint jättelänge och jag blandade dem med en bukett jag själv plockat ihop av olika buketter från ica faktiskt. Den står sig än och det är en månad sen!Till slut blev det klart också.Så nu har vi börjat packa! Jag packar och hjälpredan leker kurragömma, gubben i låden och crossfithopp på box kombinerat. Träningsgrupp outdoor för systrar i bergen kämpade vidare och avslutades efter fem gånger. Grymt kämpat gänget som var med!

Jag såg:

Mando Diao, en film om tre unga singelkillar i New York (minns inte ens vad den hette men perfekt för en fredagkväll), Olof Wretlings Diagnoserna i mitt liv.

Jag läste:

Jag gav upp en bok om en krigsövning, den är så detaljerad och så passade den färgmässigt att ligga framme i sovrummet på visningen så då var det likabra att jag började på en romantisk bok på engelska om en som seglar till Indien och blir kär. Passar mig väldigt mycket bättre än en krigsbok, att jag aldrig lär mig. Som tur är så har Josse lärt sig för längesen så hon förser mig med de böcker jag behöver kontinuerligt.

Jag tänkte:

Oj vad jag behöver yoga regelbundet. Jag pajar annars.

Jag tränade:

Jag har tränat vidare med gym och kunnat börja med lite löpning igen och fokuserat mest på att genomföra. Det har varit lite tidspressat med allt kring städning, visning, mäklarmöten m.m. och så ett jobb att sköta. Jag är så glad att jag valde att ta hjälp med tränings- och återhämtningsupplägget just nu för det har verkligen behövts. Det är en annan anledning till de bristfälliga och uteblivna sammanfattningarna i bloggen beror på att jag mejlar min coach en sammanställning över veckan varje söndag. Så hon har fått krutet som annars hamnar i bloggen kan man säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s