Aprilväder – v.13 2017

Mars är förbi och när jag gjorde ett kollage på instagram insåg jag vad mycket som hänt under en månad, jag har varit på yogaretreat i Granö och på resebloggträff på Arlanda, i stugan i Ammarnäs och jättemånga fina dagar med soligt vårvinterväder i Umeå. Den här veckan har inte varit annorlunda, hela veckan var solig ända tills helgen då det blev april och som ett skämt så vaknade jag upp den första april till vinter igen. Tur jag gillar vinter. Söndagens tur på strandpromenaden. Charlie lyckades hoppa/ramla och slå sig och jag trodde jag skulle dö av ångest medan han skrek och haltade tills det efter en stund gick över. Fy för djur som har ont, resten av helgen har jag bäddat ner honom och attackgosat tills han blivit less.

Vi har också börjat fira pappas födelsedag, som är till veckan, med att åka till farmor och äta tårta. Jag har röjt i förrådet och skickat iväg det sista från Den Stora Rensningen och jag är så nöjd att jag skrev världens längsta blogginlägg om konsten att städakonsten att städa. Ta det en regnig dag då ni klivit på en leksak som nån lagt på golvet eller blivit anfallen av skaftet till skurmoppen när ni öppnat städskåpet.

Jag såg:

Sameblod. Så fin, gripande och även hemsk. Fantastiskt duktiga barnskådespelare!

Jag läste:

Jag läste boken Vältränad av fysioterapeuten som utvecklat soma move som jag instruerar. Mycket matnyttigt i den för den som är lite nördig på muskler och hur allt hänger ihop. Jag har även börjat på boken fyren mellan haven i pocket och börjat lyssna på Björn Ferrys Ferrytales på ljudbok.

Jag tänkte:

 

Jag tänkte nog inte några djupare tankar den här veckan faktiskt. Tacksamhet över att ha det bra, det skadar aldrig att tänka lite på det.

Jag tränade:

En rätt vanlig vecka och i helgen som var ledig och hemmavid blev det ett pass skidor på lördagen och ett pass löpning på söndag. Lördagens skidor bestod i att åka med Sofie och bytlåna skidor så hon fick prova skejt och jag fick prova hennes snabba braiga fischerskidor som jag är så avis på. Uselt före så det var lite svårt att veta men jag tyckte nog att jag kunde trycka ifrån bättre, och vi är lika långa och lika tunga så det beror inte på det. Bytte tillbaka efter ett varv så det blev skiathlon och det kändes som en värdig avslutning på skidsäsongen i Umeå, ett pass i duggregn och dagsljus mest för att det var roligt att bara vara ute. På söndagen testade jag ett långpass för första gången på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s