Yoga för löpare och långpass på fjället – v.11 2017

 

Det var en riktigt bra vecka, jag började med att bli av med förkylningen och laga en god pasta på måndagen. Tisdagen var efterlängtad men också nervöst, då körde jag igång kursen yoga för löpare. Onsdag besökte jag farmor som verkligen är på bättringsvägen. Torsdag kom jag äntligen ut på en löprunda igen och det på morgonen, börjar bli riktigt fast vid morgonlöpning! Härliga kvällar blir det sen också, tomma från träningsaktiviteter och fulla med energi. På fredagen jobbade jag till lunch och hann undan allt jag behövde och fick göra skrivbordet sådär härligt städat och rent med en renskriven ToDo-lista inför kommande vecka. Cyklade hem och hämtade Charlie och satte mig i baksätet på mammas och pappas bil på väg upp mot stugan. Så lyxigt och efterlängtat. Vi fick en lugn och skön helg med vårvintersol och god mat. Firade en moster som fyllt år och åkte skidor. Charlie fick en hel kasse med egenfångad fisk från en annan moster med sig hem, hur lyxigt får man ha det? Seriöst?

Vi tar veckan i snapshots:

img_1717Suddiga vardagspixlar men oj vilken god pasta jag fick till. Carbonara på färsk pasta med spenat i, pimpad med färsk spenat. img_1720-1Jag pustar ut på tisdagkväll efter yoga för löpare med en avslutande vila med benen mot vägg.

img_1726Såhär såg strandpromenaden ut på torsdagmorgon när jag sprang. Barmark! Och lite is här och där, en fördel med att springa på morgonen är att det inte hunnit bli slaskigt. Hellre icebugs än stövlar så att säga. img_1763

Min egen yogapraktisering i veckan blev ett lugnt, långt och urskönt pass i stugan. Yoga för löpare-klassen som bas men med mycket bakåtböjningar. Plötsligt går kamelen (på bilden) riktigt bra och jag kan faktiskt njuta av den.  Det händer grejer när man tar det i myrsteg.img_1773Lördagens långpass skejtade jag upp på Biergenas. Jag tror det är Sulåive som skymtar i bakgrunden. Jag försökte fota mig själv skejtandes men jag har missat hela bilden tydligen. img_1778Utsikten från Biergenas var som vanligt magisk, det är en av mina absoluta favoritutsikter i hela världen. 

Jag såg:

Jag såg fjäll! Jag såg utsikten från Biergenas! Jag prioriterade även att se ikapp alla kvarstående avsnitt så jag skulle kunna se avslutningen av Innan vi dör igår. Den borde hetat Innan vi dör av spänning. Fy fasen vilken bra serie! Hoppas det kommer en uppföljare.

Och så kom ju Game of Thrones igång, förra säsongen men som jag missat. Fick aldrig HBO att funka i min smart-TV så nu ser jag på SVT! Nu är jag snart i fas med alla favoritserier.

Jag läste:

Boken Yoga & Jogga

Jag tänkte:

Jädrar vad skönt det är med en ledig helg. Jag har haft aktiviteter många helger i rad och även om de är roliga tar de på krafterna. Att få sätta sig i baksätet och pappa kör och mamma serverar kaffe, komma fram till stugan och ha soligt vårvinterväder i fjällen, det mina vänner är det lyxigaste som kunde hända mig just nu.

Jag tränade:

Mitt första långpass på skejt! Målet var tre timmar och tack vare att Biergenas är så smygbrant och segdrygt hann jag bara ganska precis upp på kalfjället innan det var dags att vända. Bra backträning där och glad är jag att jag kan gå på treans växel ganska långt i början och mestadels tvåan, ganska lite ettan faktiskt även om det fortfarande behövs. Utför är jag ingen Stina Nilsson, höll på stå på huvudet flera gånger men flacken alltså, till och från Höbäcken – MAGISKT före.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s