Yoga för löpare

Äntligen är kursen ”yoga för löpare” som jag håller i igång! Det är något jag själv kombinerat länge nu och suget efter att få dela med mig av det har vuxit. Jag vill inspirera andra att hitta kombinationen, det är fantastiskt härligt att ha yogapositioner att stanna av utomhus och göra, antingen under eller efter ett löppass, men den stora insatsen till att skapa den perfekta kombon börjar på mattan. Jag hoppas kunna inspirera fler till att flåsa utomhus och hur roligt det faktiskt kan vara att öva lite på löpning också och inte bara springa, även om det kan vara på vilken nivå som helst. Att få vara skadefri och känna flow i löpsteget! Och framförallt i det här fallet få in lite löpare på yogamattan och inspirera till att lära känna kroppen på ett annorlunda sätt än i löpspåret, att lära känna och kontrollera andetaget, att uppskatta andningens kraft (snack om att vi behöver den i löpningen) och få stärka och öka rörligheten kring områden som ofta blir stela på löpare.

Jag har förberett den länge, läst, funderat och övat men som så ofta känns det ändå som det är för lite. Till slut landade jag i att det känns faktiskt bra, jag har tuggat det i bakhuvudet och funderat och testat och landat i ett bra upplägg. Jag kan det jag kan och jag brinner för den här kombon och jag ser fram emot att köra. Jag har stödord på ett papper. Kvällen innan kände jag mig lugn, vaknar sen mitt i natten av att jag drömt att alla gått hem förutom min brorsa som tyckte synd om mig. Första tanken: YES!!! Jag får en chans till! Andra tanken: En chans till? Det här var ju en dröm, varför drömmer jag ens mardrömmar om det? HUR nervös är jag egentligen?

Kvällen kom och ÄNTLIGEN var känslan, och det var ett superhärligt gäng med en del riktigt erfarna löpare och några som var mer som jag, i huvudsak sommarlöpare. Några var erfarna yogis och andra provade yoga för allra första gången, så kul! Vissa hade även kombinerat yoga och löpning länge, superkul att få lära känna alla litegrann.

Tack och lov var det ingen som rymde i verkligheten och efteråt var jag så glad och slut att jag la mig med benen själv upp mot väggen en liten stund. En perfekt återhämtningsposition för löparben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s