Om en mjölkfri koppkaka med choklad

Mjölkfri koppkaka av choklad

Igår när jag kom hem var jag så vansinnigt chokladsugen och även sugen på att baka. Det ösregnade så jag ville inte ut igen utan tittade vad jag hade hemma och det var inte mycket. Det vanliga dilemmat med att baka utan anledning är att det blir över, eller så glömmer jag bort det i frysen sen. Jag bläddrade i nytillskottet BAKA och där fanns det, drömreceptet! ”Koppkaka”, bara en portion, blanda direkt i koppen och micra, klart!

Jag gjorde förstås en mjölkfri variant och tog 25 g mjölkfritt margarin, smälte det i mikron. Blandade sedan 4 msk vetemjöl, 2 msk kakao, 1 krm bakpulver och 4 msk socker direkt i koppen. I med 3 msk havremjölk och 1 ägg, blanda mer, till slät smet. Dags för två bitar choklad, jag valde Plamils veganchoklad med chili och körde i micron på högsta effekt i 2,5 minut.

DSC_4936

DSC_4947DSC_4939 DSC_4941Blev galet krämig och god… Perfekt att servera med färska hallon!  DSC_4937

7 reaktioner till “Om en mjölkfri koppkaka med choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s