Om maten på resa

Mentsaf jordanien

Mat på resa är temat för dagen och jag hade tänkt skriva om frukost som är mitt favoritmål på resa och också det som blir allra mest annorlunda än hemma men det är morgondagens tema. Mat är en stor del av resan tycker jag och för många är den nog ännu större, jag är lite lagom gourmet. Jag försöker prova nytt och ta seden dit jag kommer. Mycket gott har jag ätit och även en del ovant. Som här, det är nog rekordet, det är ”mentsaf” i Jordanien, en traditionell lunch av fårhuvud och en massa ris, grönsaker och gott till. Med hela huvudet som tron i mitten. Det smakade gott!

I sydamerika undvek jag att äta grillat marsvin som var specialitet och jag hade svårt för att gnaga på de hela hönsfötterna som ofta låg i soppan. Det löste sig med att min värdfamilj fick reda på problemet och då smusselbytte vi bort mina till någon annan när vi var bortbjudna så det såg ut som att jag artigt ätit upp allt. I Kina sa jag att jag var allergisk mot hund, om det hjälpte har jag ingen aning om.

Ikväll väntar helt vanlig hederlig restaurangkost som påfyllnad efter loppet, jag börjar bli människa igen och tänka på mat, det är ett gott tecken.

En reaktion till “Om maten på resa

  • Haha, härlig bild och roligt att läsa om! Fårhuvud har jag serverats på Island också, det är en klassiker där. Förr var det vanlig picknickmat, men jag tror att dagens ungdomar väljer annat 😉 Visst är det roligt att prova olika saker. På tal om hund i Kina så fick min pappa en gång frågan om han ätit hund. Han sa nej, men hans kinesiska kollega sa ”jo, det har du visst”, haha. (Han jobbade i Kina ca 2 månader varje år).För övrigt är jag som du, älskar frukost! Här på Balkan blev det burek (en slags paj) eller peta (en annan slags paj.. typ) till frukost när vi åt med lokalborna. Och raki (plommonbrännvin), men det lyckades jag oftast tacka nej till… inte så förtjust i sprit till frukost 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s