Om semesterfrukost

semesterfrukost

Frukost är mitt bästa mål och speciellt på helger och semester då jag i lugn och ro får äta mig proppmätt och dricka kaffe i lugn och ro. Imorse gjorde jag scones med majsmjöl, ganska vanligt hemma hos mig på helgerna och med touch av båtluff nu när jag upptäckt hur man blandar med majsmjöl. På semester blir det ännu lyxigare och jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket alternativ som är bäst, jag tycker alla tre har sin charm.

Morgonpromenad till bageriet. Jamen finns det något mysigare? Att gå och handla bröd och croissanter hos bagaren på morgonen, äta på balkongen eller terassen med solvarma tomater och juice och kaffe

bageri

Hotellfrukost. Dignande bufféer där det finns ALLT och då tar jag massvis med ägg, bacon, vita bönor, grillade tomater, bröd med tomat, olivolja och salt och så croissant till efterrätt. Kanske lite våfflor om det finns, scrambled eggs om de inte är på mjölk. Frukt som färsk ananas, vattenmelon och kiwi. Jag kan äta hela halva dagen.

AmsterdamFrukost på café. Att vakna och göra sig iordning och gå ut och sätta sig på ett café och äta frukost. Det har jag gjort många gånger och beroende på land och pris får man lite olika mycket för pengarna men oftast är det kaffe, toast, ägg, pålägg, juice och kaffe i lite olika varianter och kombinationer. Att se en stad vakna, ta vara på semesterdagen och den staden det är en riktigt bra start på dagen!

DSC_1164Nybliven 30-åring dricker morgonkaffet på café i Amsterdam

4 reaktioner till “Om semesterfrukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s