Om springpremiär

IMG_2624

Ikväll var det dags, en efterlängtad premiär på löpning för i vår. Skidsäsongen gick som vanligt för fort och jag gruvlängtar till löpningen som jag så gärna vill lära mig att verkligen njuta av men som jag tycker är jobbig och ofta lite slitsam. Förra sommaren började det lossna i känsla och tempo och minsann satt det faktiskt i nu också, trots att jag bara sprang superkort för att testa ryggen och allt annat. Efter bara några hundra meter började jag bli trött i baksida lår, rumpa och mage vilket för mig tyder på att jag höll en bra hållning för mitt löpsteg och inte säckade ihop. Inspirerad av yogisar på instagram har jag lärt mig att ta små yogapauser och vips blir löpningen så mycket lättare! Jag insåg igår på CX Works att min bålstyrka och corestabilitet är inte alls vad den borde,speciellt inte den sneda stabiliteten vilket är precis det som fallerade när ryggen sa tack för sig för några veckor sedan. Den här övningen kommer från temat #yogaspring (jepp, det är en ordvits, vår + löpning = spring) och är verkligen grundläggande och bra för löpningen.

Summering: som oftast så är första passet på våren alldeles fantastiskt! Fågelsång, solnedgång, vitsippor och krokusar och ett härligt flås och det bästa av allt, när jag kom tillbaka insåg jag att jag hade inte det minsta ont, överhuvudtaget, någonstans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s