Om fina campus 

Idag har jag visat några kollegor från andra universitet runt på våra campus i Umeå och pratat tillgänglighetsfrågor. Det har varit avslappnat men otroligt givande, högt och lågt och vi har gått runt och tittat och testat. Det är till exempel dörröppnare, kontrastmarkeringar, hissknappar, orienterbarhet, rullstolsframkomlighet och annat, allt som rör den fysiska miljön i lokaler så att de är tillgängliga för alla oavsett om du kommer med någon funktionsnedsättning eller ej. Extra kul att få visa Umeå en dag som denna då vårsolen skiner och det går att gå utan jacka. Vi började uppe på vårt huvudcampus på universitetsområdet och gick sedan via universitetssjukhuset där vi också har verksamhet, genom Östra station som är Umeås nya resecentra och så strandpromenaden till konstnärligt campus. Kloka infallsvinklar och ännu mer frågor och jag inser hur roligt det är också att visa runt i en stad jag trivs i och även det väcker frågor. På vilket sätt fungerar björkarna mot brand? Är alla trähus öst på stan senare än 1888 då Umeå brann eller har några restaurerats?

Inspirerande dag, men också uttröttande. Jag höll dessutom i en workshop igår (vilket är bland det roligaste jag vet när det går bra men intensivt är det!) så vid fem var jag helt slut i rutan. Tog dock till tricket att åka och träna, så jag och mamma har varit på iksu spa och kört CX works och jag jazzar nu runt med energi både lättnad, nytränad och vårsolig och lagar mat, lyssnar på musik och stökar om vartannat.

4 reaktioner till “Om fina campus 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s