Om toughest i Umeå 2014

toughest umeå 2014 ramp
Den här racereporten har blivit liggandes i väntan på foton. Nu har samtliga toughestlopp varit och det är bestämt att det återkommer till Umeå även nästa år. Såhär var det för oss i maj 2014:

Vi gjorde det. Jag anmälde mig och brorsan i vintras så han fick det i födelsedagspresent och hade tid att träna. Jag har kört på min klassikerträning vilket inneburit skidor mest hela vintern och sedan ett par cykelpass. Sprungit har jag gjort 2-3 gånger den här våren. Komplementet har varit mina instruktörspass vilket inneburit rörlighet, spänst och styrka, framförallt uthållighetsstyrka.

Vi var rätt jämna i formen, även om jag fick några fler penalty rounds (skyller det på kortare räckvidd…) tog det väldigt lugnt på löppartierna, bara joggfart och ute i skogen var det mest ganska naturliga hinder, stockar, över/under/kryp-grejer (hela banan finns här) medan det inne vid arenan där vi var och vände flera gånger var det mer tätt mellan svårare hinder. Riktig publikfriare och så härligt det var att höra er som hejjade!! Tusen tack!

Armstyrka/överkroppsstyrka aldrig varit min starka sida så det blev några penalty rounds. Första dipsgången slant jag och slog i knät i ställningen dessutom så det var lite ömt springa resten och det vankas nog ett blåmärke men det hör ju till och nästa dipsgång satte jag. Monkeybar och ringar klarade jag inte hela, inte heller repet rakt upp. Trapetserna testade jag faktiskt inte ens för de var i slutet och jag var toktrött och vi hade stått innan och kollat och nästan ingen klarade dem. Sista monkeybaren hade jag kramp i vaderna men klängde mig fast och fixade den. Den och lianerna i skogen där vi skulle svinga oss från en högre platå till en lägre i ett slemmigt rep gav definitivt högst adrenalinrush.

Det var verkligen hur kul som helst att ha sällskap och precis som jag misstänkt behövde jag all hjälp jag kunde få över sista hindret som var en gigantisk ramp. Vilken känsla det var sen att gå i mål! Har inte varit så skitig att jag behövt skrubba ordentligt i duschen sedan tiden på fotbollsplanen.toughest umeå 2014toughest umeå 2014toughest umeå 2014toughest umeå 2014toughest umeå 2014 toughest umeå 2014toughest umeå 2014toughest ramptoughest Umeå

3 reaktioner till “Om toughest i Umeå 2014

  • Så jäkla grym! Och så roligt! Min race rapport från Tough Viking väntar också på att bli skriven. Någon dag. Roligast när det är nytt och fräscht men visst känns det som stories som måste få bli nedskrivna.
    Blir det repris nästa år?

    • Tack! Riktigt skoj 🙂 Ja, jag gillar skriva av mig det och ha kvar till sen, försöker skriva så snart som möjligt så det är färskt också.
      Vi får se, vi har inte anmält oss än… vore kul! men synd det ska vara så himla dyrt :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s