Om ägg i havregrynsgröten

IMG_8990.JPGMåndagmorgon och ny vecka är igång igen. Det betyder vardagsfrukost och stående inslag hos mig är havregrynsgröt. I stugan under nyårshelgen förra året lärde jag mig av en av våra besökande vänner att röra ner ägg i. Fantastiskt enkelt och gott! Rör man dåligt blir det mer som ett kokt ägg i konstig form inuti gröten, rör man bra så gulan går sönder och allt blandas med gryn och vatten blir det kanonfluffigt och gott. Funkar bäst på spis men väldigt bra i mikron också (rör innan!)
Ibland har jag olika sorters frön i också men sedan jag började med ägg har det känts överflödigt. Jag har snöat in på lingonsylt och massor med havremjölk på! Fyller nog dagsbehovet av havre för en mindre ponny men så travar jag ju runt en hel del under en dag jag också.

En reaktion till “Om ägg i havregrynsgröten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s