Alla reseinlägg jag inte kommer att skriva

Det börjar vara dags att avsluta året i såväl resväg som bloggväg. Redan när jag flyttade för en dryg månad sedan gick jag igenom en sjuherrans massa gammalt och gjorde mig av med massor med broschyrer, kartor, vykort, anteckningar, visitkort till restauranger och annat från resor. Det är bara att inse, jag kommer inte ha användning för det, jag kommer inte blogga om det. Skulle andan falla på så kan jag säkert hitta den kartan online numera. Bland de sparade minnena fanns också biljetter från teatrar och musikaler bland annat fantomen på operan i New York och Bernarda Alba i Madrid. (Så jädra coolt att jag faktiskt sett fantomen på operan – I NEW YORK!)

Vykort från New York – jag har många vykort sparade som jag köpt på resor, jag älskar att skicka och få vykort och kämpar för att hålla traditionen vid liv och jag brukar alltid köpa några extra fina till mig själv också. Inte sånna där collage med en grillig text som ibland kan kännas rätt att skicka utan ofta svartvita mer stilrena foton. Från New York kan jag dock inte ha skickat några, jag har nitton stycken vykort kvar, varav flera dubletter. Nitton?! Förlåt alla ni ca 18 som inte fick några vykort, jag har ingen aning om vilka ni är ens.

Dessutom hade jag sparat väldigt mycket utskrivna mejl med bokningar och biljetter. Vem behöver det? Alltså pappersutskrifter från inrikesflyg Umeå-Stockholm 2013, nån som hade velat att jag postat till er så ni kan rama in? Ni hade kunnat få matchande bagagetagg också.

Det var på tiden att jag tog tag i det, vissa saker kändes svårare medan andra var mer eller mindre rena hjärnsläpp att de blivit kvar. Det har också gått så lång tid att det knappast är aktuella tips längre. Men jag tänkte att för att hedra de här gamla slängda broschyrerna som legat och samlat damm så länge och så kan de få en sista upprättelse med en trip down memory lane, för det är ju faktiskt resorna och minnena som är det viktiga och de har ju hänt iallafall. Så nu blottar jag mitt dåliga samvete som resebloggare… let’s go.

Listan på reseinlägg jag INTE kommer att skriva

 • Arkitektur i Berlin har jag sparat massor om men det har jag redan skrivit om i ett inlägg, ett ganska textfattigt men fint fotoinlägg, och det blir nog inga fler. Om jag inte åker dit igen förstås.
 • Jazzfestival i San Sebastian – jag har skrivit om jazz i Madrid och om lite kort om San Sebastian just när jag kommit tillbaka till Madrid därifrån. Kuriosa är att just det inlägget om jazz var faktiskt det allra sista på blogg.se innan jag flyttade över allt till wordpress.
 • En dagstur till Verona (har dock hela inlägget i princip klart i mobilen, kanske ändå?)
 • En dag på Hurtigrutten, jag har dock bloggat mina 10 vackraste bilder från Lofoten och det inlägget är jag riktigt nöjd med.

lofoten-1-of-2

 • Dagsturer från Madrid till Toledo och Segovia
 • 10 tips att göra i Shanghai – jag var där i maj 2010, jag skulle gå en kurs i stadsbyggnad men det kom ett askmoln och satte stopp för planerna. Min biljett var ombokningsbar så jag åkte iallafall och mötte upp mina kollegor på Sweco som ritat den svenska paviljongen till världsutställningen Expo2010 (har skrivit detta)
 • Packlista och budget för båtluff i Grekland – jag, Maria och Elisabeth (ja, samma gäng som Hawaii!) luffade runt sommaren 2014 och jag har kvar packlistor och alla biljetter till färjorna. Men vet ni, priserna har säkert ändrats och en del av charmen är väl ändå att packa så jag tror inte särskilt många behöver min hjälp med packlista. Vi släpper det.
 • Bästa restaurangerna i Venedig
 • Till fots för den bästa falafeln i Malmö
 • Min itenary för sydamerika 2009 – jag har alltså av någon outgrundlig anledning sparat alla mina flygbiljetter runt sydamerika 2009 när jag reste runt i tre månader. Antagligen för att det var en så stor grej då och jag ser på summorna och utskrifterna och minns känslan. Pirret, den stora resan. Det var på den tiden en gick in till kontoret på resebyrån och Kilroy hade kontor här i Umeå. Jag bokade hela rundresan med alla reguljärflyg och så en paketresa med vandring på Incaleden. Åtta dagar totalt med fyra dagars vandring med tre tältnätter på incaleden. Jag har en urklippt sida ur resekatalogen och den tror jag faktiskt att jag ska spara, men jag scannar kanske in den.
 • Incaleden – jag fick magsjuka på väg hem så jag tänkte inte efter utan stoppade kamera och minneskort i väskan och hade bara ett hänglås och inte invirad i gladpack. Checkade in den i sydamerika och hem kom en tom, uppskuren väska nån vecka senare. Så inga bilder finns annat än några jag fått från andra via facebook. Jag har lite från tidigare på resan sparat som jag hade laddat över i en kompis dator under en meetup på resan, men i övrigt är de borta. Såhär nästan tio år senare börjar jag ha kommit över sorgen och känner att jag har trots allt bilderna kvar inom mig och det känns som en nästan mytomspunnen resa. Att jag har varit där, på galapagosöarna, i Bogotá, i karibien, i amazonasdjungeln och på incaleden.
 • Något mer om Amsterdam än det jag redan skrivit.
 • Något mer om New York än det jag redan skrivit – jag var där och hälsade på min kompis Erika som jag träffade i Barcelona och var som ler och långhalm med. Hon gjorde praktik någon timme utanför och vi möttes upp över en långhelg i the big apple i februari 2012.

Inför 2018 är det dock en hel del kvar jag tänkt skriva, det kommer märkas i den klassiska årskrönikan som alla bloggare gör att min knappt innehåller några länkar till inlägg – för de är inte skrivna än.

Jag SKA skriva:

 • Mina tips till San Francisco
 • Hawaii
 • Bergensbanan

Nyårslöfte och hedersord.

7 reaktioner till “Alla reseinlägg jag inte kommer att skriva

 • Så mycket underbart du haft i pipen som nu kanske inte blir av men Hurtigrutten kanske du ändå kan skriva om, det trendar ju. Å falafel i Malmö vill man ju läsa om! Det vill iaf jag läsa om. Funderar fortfarande på en weekend i Malmö. Känns som nr 1 weekend i Sverige i år. Åh! Bergsmannahantering. Den vill jag åka. Så gärna. ❤️

  • Hehe ja men eller hur, tänk om jag haft tiden och drivet att blogga om allt… 🙂 haha falafeln letade jag faktiskt efter anteckningarna, trodde de var i mobilen. När jag hittar ska det kanske bli något, för den var fantastiskt! Ja, bergensbanan ja, go go go 🙂

 • Hajade till när jag såg fotografiet på bilen, det tog en sekund innan insåg jag att jag har minst ett dussin liknande bilder. Kan fortfarande höra suckarna från föraren när vi promt bad om att få bli avsläppta för fotosession 😉 Vilken resa vi hade!

  Ser fram emot ett spännande inläggs år! Kan ev. assistera på falaffel-fronten, är på väg till Malmö och lägenheten nu 🙂 Kram!

  • haha jamen precis! 🙂 Såå bra de dagarna var! vad mycket vi hann!! Ja, du får gå och käka på det där stället jag inte ens minns namnet på men man åkte till triangeln har jag för mig och gick längs en lång gata till vänster typ… tror du att du kommer hitta?! 😀 haha
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s