Ammarnäslängtan

Jag sitter hemma och dricker kaffe framför julgranen och har det hur bra som helst, men ändå konstigt. Jag brukar ju vara i Ammarnäs. Varje jul antingen på riktiga julafton eller strax efter och senaste åren oftast över nyår också, ibland ända till min födelsedag på trettondagsafton. (Såhär såg det ut förra året och såhär såg det ut 2012) I år har jag valt att stanna hemma, det var en sån jul då nästan alla hade jul på annat håll ändå och jag har längtat efter att få komma i ordning i lägenheten och bara ta det lugnt. Så jag satte ett villkor, om det är vinter i Umeå då stannar jag. Förra julen var det faktiskt dåligt med snö på skidspåren till och med i Ammarnäs så jag hade inga större förhoppningar för Umeå men faktiskt så har vi massor av snö och fina skidspår. Inget motför Ammarnäs förvisso som har gigantiskt med snö just nu men just kring jul är det ofta -30 grader och så är det ju totalmörkt. Solen går inte upp förrän i januari igen så därför sparar jag mig tills efter jul i år. Det har känts helt rätt, men ändå konstigt. Jag fick en påminnelse från facebook om jullovet 2013 och la ut den på instagram och fick svar nästan direkt att det var eldat i bastun. OCH JAG ÄR INTE DÄR.

Mamma och pappa åker upp idag och när jag vaknade imorse var jag nära att ringa och säga att jag följer med. Kollade lite fler bilder från Ammarnäs och längtade ihjäl mig. Men det är faktiskt väldigt fint här hemma också, jag sitter här med en påtår kaffe och har sett ett avsnitt fröken frimans krig. Jag ska åka skidor och pyssla i lägenheten och jag längtar efter att summera året lite i tankar, bilder och blogginlägg. De sista kartongerna ska packas upp samtidigt som jag som alla andra funderar på hur jag skulle vilja att 2018 blir. Helt klart blir det massor med Ammarnäs, det är ett som är säkert. Och packar jag inte upp lådorna nu så riskerar de att bli ett med inredningen och något jobbigt som förföljer mig hela våren. Nu har jag alla förutsättningar till en riktig nystart på året, i ny lägenhet med lite nya möbler och framförallt mindre saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s