Lofoten – mina 10 vackraste bilder

Jag sitter med Norgelängtan och drömmer mig tillbaka till förra sommaren på Lofoten, medan jag längtar till nästa veckas återseende av vårt vackra grannland. Nästa tur går till Oslo och Bergen, men förra årets semester spenderades i Lofoten. Jag har insett att jag inte bloggat om det och när jag gick in i mappen med bilder förstod jag varför. Över 700 bilder på två dagar, alla föreställer sagolandskap. Hur ska jag kunna välja? Jag började fila på en liten guide till vad det går att göra på Lofoten och om den blir klar får vi se, jag utmanade istället mig själv att välja ut de tio allra bästa bilderna från vår resa. Den var alltså två dagar då vi startade en tidig morgon i Abisko i Sverige och körde över norska gränsen och klev på Hurtigruten i Harstad, ca 10 mil från Narvik. Vi åkte en hel dag och det måste vara en av de allra vackraste sträckorna längs med kusten. Vi hade makalöst tur med vädret och fick åka in trollfjärden innan vi efter ungefär tolv timmar klev av i Svolvaer. Vi åkte direkt vidare några kilometer till byn Kabelvåg där vi sov i en rorbu, en typ av gammal sjöbod. Att bara vandra omkring i spegelblankt vatten var magiskt och vi sov gott och vaknade till en lika strålande dag. Jag yogade på en klippa ute på piren och sen åkte vi bil kors och tvärs på upptäcksfärd. Hela vägen ner till Å, via glasblåseriet Glashytta, väl värt ett besök! En dag med fika, foto, naturfenomen och fantastiska vyer som avslutades med restaurangmiddag mestadels bestående av fisk, förstås. Medan vi åt såg vi fiskare komma tillbaka för kvällen med dagens fångster och i stora ställningar hängde fisk på tork. Morgonen därpå tog vi färjan tillbaka mot Sverige och körde sista biten hem. Makalöst vad det går att få uppleva på två dygn, här kommer de komprimerat i tio bilder jag knappt kan tro jag fått se, än mindre fotat själv.

Lofoten (1 of 2)Hurtigrutten Lofoten (2 of 4)Hav och berg, oslagbar komboLofoten (4 of 4)Överallt båtar och fåglarLofoten (4 of 4)-2Ge mig mer morgonyoga härLofoten (2 of 4)-2.jpgRorburLofoten (1 of 1)-3Havsluft möter solig dagLofoten (2 of 8)En av Lofotens specialitéer, tørfiskLofoten (4 of 8)Norges svar på parmaskinkaLofoten (3 of 8)Tänk att bo såhärLofoten (1 of 1)-2Å

8 reaktioner till “Lofoten – mina 10 vackraste bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s