Lussebullar, kojor och stand up – v.45 2017

Jamen alltså vilken vecka det var förra veckan. Den var inte dum i all sin vardagsenkelhet. Måndag hade jag ont i ryggen men det helades magiskt nog massor med procent av yoga och så vaknade jag till ett fantastiskt morgonljus på tisdagen. (bloggare, speciellt resebloggare, överanvänder tydligen ordet ”magiskt”, you don’t say?)  tempimageforsave-19

Det följdes upp med ett norrsken som jag inte lyckades fånga på bild och jag insåg det ganska direkt och insåg också att jag tyckte det var ganska skönt att strunta i det, litade på att hundratals andra umeåbor skulle fånga det ändå, och njöt av det på väg hem på cykeln istället. Ryggskottet satt i och jag drog fram några äss jag har i rockärmen att ha när det behövs. Funkar finfint att stå och äta frukost med en bricka på köksbänken. Den här är gammal, en studentpresent faktiskt, men de finns på Ikea och liknande ställen också. Jag insåg att Charlie längtar nog efter en koja så till helgen så byggde jag en! Så jag byggde en koja. Riktigt kul att pyssla á la fritids faktiskt, det var inte igår. 

Råkade göra lite för litet hål först bara… 

Fredagkväll jobbade jag kvar på jobbet och mötte upp mamma och Sofie på Taj Mahal på campus för lite käk. Gott som vanligt även om de hade en del att jobba på, som att ta lika betalt för alla kunder som äter samma eller att koka kaffe. Vi var nöjda och tajmingen blev perfekt och klockan halv åtta intog vi Aula Nordica för Johan Rheborgs stand up-show. Det är en ”try out” där han testar material inför kommande turné så det finns goda chanser att se honom igen. Jag hoppas han kommer tillbaka till Umeå för jag tyckte det var hysteriskt roligt! Så proffsig!

Johan Rheborg på Aula Nordica i fredags, så sjukt kul!

Kvällen avslutades hemma med fotbollen och sen var det en såndär lugn stökarhelg igen, de är mycket välkomna och välbehövliga. Jag rensade i garderoben, var hundvakt, gick promenad och blev tyvärr lite förkyld men inte så mycket så det spädde bara på hemmamys-känslan faktiskt.

Välbehövlig yinyoga hemmaTvå som ÄNTLIGEN blivit riktiga kompisar. Eller snarare har Layla slutat bry sig om den lilla retstickan som blir så uppspelt när de sesJag har städat garderoben med en målbild á la sex and the city eller klädbutik. Ouppnåeligt ideal men lite närmre kom jag iallafall.

Work in progress, alltid lika kul bli avbruten och sen glömma bort och upptäcka det när det är dags gå och lägga sig… 

En tredjedel av träningskläderna ungefär är utsorterade och kommer säljas i vår interna lilla iksu-loppis för instruktörer. Utrensade vanliga kläder gick till röda korset i lördags. 

På söndag eftermiddag plingade det till i mobilen och mamma hade bakat årets första lussebullar. Lyxigt! 

Jag såg:

Solen, norrsken, Johan Rheborg, Sverige vinna mot Italien och många fina saker jag blev sugen på till nya lägenheten men höll mig från att köpa och bara levde på den bubblande peppen.

Jag läste:

Jag läste ut romanen, sträckläste hela lördagkväll och somnade sent fast jag var förkyld och borde sovit tidigt men jag älskar de där gångerna då bokens slut är i sikte och det inte är hela världen att somna sent och så gå all in och tröttheten övergår till uppslukad av boken. Inte så rock ‘n roll för en del kanske för en lördagkväll men känslan kommer från när jag var barn och inte fick vara uppe så sent, framförallt inte bestämma själv helt, och min kloka moster instiftade en regel att om det beror på att man legat vaken och läst en bok så är det okej.

Jag tänkte:

Jag har börjat längta till jul! Jag längtar efter flytten också, samtidigt som jag njuter av sista tiden hemma när det faktiskt är riktigt fint i lägenheten. Jag bara packar och sorterar systematiskt en byrå i taget eller en kategori i taget och bär ut kartongen i förrådet så inne i lägenheten är det toppenfint. Det får mig dock att tänka att jag faktiskt behöver väldigt lite saker. Så det tänker jag rätt mycket på, hur jag ska ha det på mitt nya ställe och hur jag ska hålla kvar vid den här känslan som jag byggt upp senaste året efter rensning och renovering och fått det så fint. Jag tror det kommer lösa sig själv för jag har verkligen tyckt att det har gått lätt att hålla undan sedan jag gjort fint här så med tanke på hur fin den nya lägenheten är så är prognosen god. Jag hoppas det iallafall.

Jag tränade:

Jag körde mina måndagspass med rörlighet trots extremt dålig rygg, vi kan nog kalla det ryggskott faktiskt, och magiskt nog så blev det bättre av det. Jag körde förstås anpassat och jag vet ju själv att det inte är någon fara. Trickset med att vara instruktör: Ja, det går att ”fuska”. Jag kallar det anpassning och det uppmuntrar jag alla mina deltagare att göra när de behöver. Det har hänt att jag haft stammisar med diverse skador som knappt kunnat göra nåt av det ordinarie passet men velat komma och vara med och röra på sig så gott det går och med något alternativ och det blir jag såå glad över. Det är en bra träningsmiljö vi har skapat när nån känner så. Visst man kan absolut stanna hemma också, det ska inte vara dumdristigt för det gör inget att missa ett träningspass nångång men det har inte varit så utan att man istället ser möjligheterna istället för hindren och uppskattar gemenskapen och peppen. Men det var en liten parentes på min träning, jag har sen tränat ganska lite för jag hann bara röra loss lite på ryggen så blev jag förkyld. En förhållandevis lätt variant så jag har bara styrketränat två övningar, resten promenader och desto fler sånna. Jag och Layla tog en låååång sväng runt Grisbacka och Sandåkern och tittade på hus i över en timme, det var inte dumt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s