Bilder på min lägenhet – före och efter

Jag har hittat bilderna från då jag köpte lägenheten i datorn, jag kom från att inte ha bott själv nånsin och mestadels bott i studentkorridorer så jag tyckte att den hade potential, även om den mest påminde om ett fritids. Det hade varit hyresrätter och nyligen ombildats så det mesta var standard. På något vis kändes det där fritidset hemvant och jag slog till och det har jag inte ångrat. Jag har dock gjort om en del, inser att det är det mesta ändå, och jag har gjort allt nästan själv. Antingen har jag gjort det själv, med hjälp av pappa och mamma eller så har jag lejt någon hantverkare. Varenda beslut har varit mitt och det är ju det svåra, men också det roliga. Vi tar en rundvandring rum för rum!

Hallen

Hallen hade tapeterna som min lillebror har i sitt rum i stugan. Det var inte särskilt mycket att spara men jag hade inte så mycket pengar så det fick bli bara ytskikten först. Men oj vad många socklar, dörrkarmar och foder jag målat och såå många varv! Var uppe halva nätterna första veckorna jag flyttade in. Garderoberna har jag funderat på många gånger men de har blivit kvar som de är och de funkar finfint. Tapeten rök och det blev en ljusrosa kulör som många frågat om jag ska måla över men jag valde den för jag tycker den matchar så fint med det svartvitrutiga golvet och det visste jag att jag skulle ha långt innan jag hade köpt lägenheten.

DSC_0009Före

img_0652

Såhär ser den ut nu

Vardagsrummet

Ljust och öppet och här har jag gjort minst, det hade en fin tapet som jag behöll och golvet är bara lätt slipat och lackat. När jag flyttade in och lackade fick inga möbler stå på det på två veckor, jag bodde i bara sovrummet och hade ångest för att jag köpt en tvåa, jag behövde ju bara en etta!

DSC_0003

img_0659Så stort att jag rymt både en matplats till med min älskade kökssoffa och en TV-hörna

DSC_0032brogatan-4b_n8iutv

Köket

Från vardagsrummet är det öppet in till köket och jag gillar att ha plats för köksbord i köket. Jag gjorde om köket ganska direkt, jag bytte inte själva indelningen eller stommen utan luckor och alla vitvaror förutom kyl/frys som var ganska ny då och håller än idag.

DSC_0029Förebrogatan-4b_rcycroNu

DSC_0022brogatan-4b_s5ovlb

Vi går tillbaka genom hallen och tittar åt andra hållet, mot badrummet och sovrummet. Här ser ni garderoberna igen, vad mycket som går att göra med bara lite socklar och handtag! Dörrarna bytte jag till slut också, det gjorde susen.

DSC_0007brogatan-4b_fiith6Laminatplattor, förstår ni vad jag och pappa måttat och kämpat för att få det perfekt?

Sovrummet

Här målade jag tak och väggar men behöll en av väggarna med tapeten, det här är nämligen min tapet jag har i stugan som jag valt själv där och har lite nostalgikänslor för. Har under hela tiden jag bott här funderat vad jag ska göra av fondväggen för coolt, träpanel, tapet, betongimitation? Det bidde visst inget. Socklarna behölls för här valde jag ett lite mörkare golv.

DSC_0012img_0653Nu, och bortom sängen har jag min lilla yogahörna

Badrummet

Badrummet var överlägset värst och det kan citeras av Josse som utbrast: det är som att gå in i ett blått moln! Det var ärligt talat väldigt fint sagt om det badrummet. Jag höll ut länge, funderade och sparade och jag hann resa upp mina sparpengar flera gånger om innan jag äntligen förra året tog tag i det och gjorde renoveringarnas renovering. Lejde hjälp till allt utom just bestämmandet och att bära ut skräpet och jag är sjukt nöjd med resultatet!

DSC_0016

img_0655Badkaret är det jag kommer sakna allra mest!

Så, efter nio år och med facit i hand. Den hade potential den här lägenheten och jag klappar mig själv lite på axeln för bra beslut och uthållighet och tack till alla som hjälpt till!

5 reaktioner till “Bilder på min lägenhet – före och efter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s