Hemresa, jetlag och arbetsveckan i Ammarnäs – v.29 och 30 2017

Ja det är väl dags sammanfatta de två senaste veckorna också, som börjar med att jag åker hem från San Francisco, via försening i Stockholm till slut landar i Umeå. Spenderar några dagar med att ha en jävulsk jetlag innan jag åker upp till Ammarnäs och njuter stugliv och fjällen (skriver ett vykort från Ammarnäs), jobbar på gården tillsammans med släkten innan det till slut är dags att åka hem till Umeå igen för att göra mig redo för att börja jobba. Vi tar det som vanligt i bilder.

img_3955Måndagen i San Francisco vaknade jag efter 11 timmars sömn rätt så utvilad och pigg på att upptäcka det sista. Jag sprang från hotellet i lugn takt ner mot market street och sen tog jag en sightseeingtur förbi det jag inte hade sett åt det hållet: civic center och upp till höjdpuntken av det jag ville se (och bokstavligen) painted ladies vid Alamo Square. Husen från TV-serien huset fullt och som är så typiska för San Francisco. Det finns många liknande kvarter så det är bara att njuta överallt i staden, inte minst längs med turen jag fortsatte på. Jag sprang vidare mot Golden gate-park genom en lång smal ”påfartspark” som ligger i anslutning mot den, mellan två bilvägar, och heter The panhandle. Helt grymt utnyttjande av några kvarter, många gick och cyklade därigenom och det kändes nästan som skog i jämförelse med gatorna runtomkring. Golden gatepark touchade jag bara i kanten, den är lite so-so för en orutinerad turist, det är rätt mycket hemlösa med lite tvivelaktig karaktär som hänger där och det har hänt incidenter, den rekommenderas framförallt inte på kvällstid. Det här var på morgonen och säkert ingen fara men min runda höll ändå på att räcka i distans och tid så jag sprang längs kanten och sen ner genom haight ashbury. Ett område jag varit sugen på efter att både Jennifer och Annika bloggat om det. Hippiekvarter det är min grej. Jag cruisade mig ner mot market street och svängde av mot hotellet igen. Genom Tenderloin som är ett annat kvarter där det blir påtagligt att San Francisco är en storstad och alla är inte stöpta i samma form och framförallt har inte alla samma förutsättningar här i livet. Varken fysiskt, psykiskt eller ekonomiskt. Det blev ganska precis en mil och jag var ute i en och en halv timma så det var en alldeles toppen rundtur i lugn fart med många fotostopp och totalt ostressad vid rödljus eller andra hinder. Det är något jag verkligen rekommenderar att göra som upptäcktsfärd i ny stad, snöra på löpskorna och ta en runda, du kan stanna massor och det kan vara både kort och långt och förvirrat bortom kartan eller längs ett stort huvudstråk, men du kan avverka lite längre sträckor som skulle bli tråkiga till fots och får uppleva mer av ”den riktiga” staden, en liten inblick i hur den är att bo i.

En dusch och sen lunch uppe på en publik takterass alldeles intill hotellet innan jag begav mig ut mot flygplatsen i Oakland bara för att mötas av att flyget är fem timmar försenat och jag är dessutom ute i sjukt god tid. Suck. Varför hade jag på flightmode så jag inte ens fick sms? Tröstar mig med att jag kände mig ju helt färdig med San Francisco (för denna gång) när jag åkte ut, nu är det bara att gilla läget. Tiden går ju och jag landade till slut i Stockholm och fick sushimiddag, hotellnatt och hotellfrukost bekostat av Norwegian. Sweet. img_3961-1img_3967img_3971Mysigt att träffa Charlie igen som bott hos mina grannar i 3,5 veckor. Hur bra grannar får man ha?? Han har varit i paradiset, fått vara ute massor på innergården och lekt och jagat småkryp. Bra uppladdning för att komma till stugan där han får vara ute, åtminstone när det inte är massa hundar ute på gården vilket det dock ganska ofta är.  img_4003Den här donnan hade jag också längtat efter!img_4029

Vi hade fint väder och jag tror det var redan min första kväll som det blev en flottetur. Det är så mysigt! Åka ut på sjön och fika lite och titta på solnedgången på väg tillbaka. Inte för att solen går ner riktigt ordentligt ännu men det skymmer vackert. Samma kväll faktiskt så var det så vacker skymning, i kombination med lite dåliga väderleksprognoser dagarna framöver, att jag tänkte att det var bäst att passa på så jag tog tältet upp på Biergenas och sov en natt. img_4040

Vaknade och sprang en sväng bort mot Dauta och tillbaka innan jag åkte ner till stugan igen. Att ha fjällen så nära, det är så lyxigt så det är inte sant.

Sen drog arbetsveckan igång och vi hjälptes som vanligt åt med att röja gräs, räta upp hagar, måla, renovera och göra sånt som hör till hemmanet. Gemensam lunch och middag är det bästa av allt, det är så gott allt som mamma och mina mostrar lagar! Utsikt från mormors hus med en sommarbukett jag plockade in till matbordet. 

På kvällarna byggde jag och pappa klart altanen med en sjukt snitsig trapp om ni frågar oss. Det tog en himla tid eftersom marken inte är direkt slät och varenda vinkel var tvungen mätas men det är kul att göra saker som blir något, speciellt när det blir så fint.

Mer fjäll blev det sen när arbetsveckan var över och Cissi med hund ville ut och röra på sig. Upp på Gaisats och titta på utsikten och det är inte alltid det går göra i bara t-shirt! Dan därpå sprang jag med Layla till Örnbo och det blev avslutningen på den här gången, på lördagen packade jag ihop och åkte hem till Umeå för att börja jobba på måndagen. Jag fick en solig söndag och Charlie var snäll och följde med i koppel till broparken och charmade ca alla barn och höll sig sen i buskarna så jag fick en lat stund på en filt. Gjorde exakt ingenting förutom att hälsa på farmor, så att semesterkänslan skulle hålla i sig maximalt.

Jag såg:

Painted ladies, Haight ashbury, fjälltoppar och så såg jag en film från Hawaii också – the descendants med George Clooney som Maria och Elisabeth pratade om när vi var i Hanalei. Så om ni ser den: jag har sett huset i filmen i verkligheten. (tyvärr ingen Clooney)

Jag läste:

Jag läste ut Keplers Stalker och började på en bok som handlar om att Sverige blir invaderat av Ryssland under en militärövning. Huga, så fort det skulle kunna gå.

Jag tänkte:

Jag hann tänka en hel väldig massa men framförallt hann jag tänka att oj vad skönt det är att inte ha datorn på, att inte ha att göra listor, att inte ens ha tid att sätta sig ner och fundera på hösten och till exempel träningsmål för jag har varit så upptagen med att ha semester!

Jag tränade:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s