Resfeber, uppstekt palt och San Francisco– v.25 2017

Jag är ju på resande fot som ni kanske märkt så bloggandet blir sporadiskt (och desto mer har jag att berätta om när jag kommer hem!) men de här veckovisa sammanfattningarna har jaf verkligen börjat gilla så jag tänkte försöka fortsätta med dem, det blir bra avstämningar på resan också. Förra veckan började hemma i Umeå och avslutades i San Francisco. Nu är jag på Hawaii och har vaknat lite tidigt av jetlag och ligger och väntar på att mina kompisar ska vakna (hur mysigt?! Barndomskänsla!) vi tar det i snapshots som vanligt: 

Söndagmiddag veckan innan bjöd jag på palt hemma hos mig så jag hade kvar lite och kan konstatera att snabbvarianten av palt (alltså köpa ett färdigt pkt mjölblandning) gick finfint att steka upp också. Det är ju nästan det viktigaste med palt.

Mycket småshoppande inför resan, bland annat ordna allt till Charlie. Köpte en 10kg säck och hoppas verkligen han gillar kalkon… ungefär som att jag skulle köpa 200kg makaroner i ett svep.jag njöt av sommarkvällar i Umeå, lite kallare den här veckan men en AW på båten och en dansshow i döbelns park var fint.packade  och försökte yoga bort resfebern. Gick hyffsat men var ändå pirrigt värre att åka iväg. Det gick dock hur bra som helst, världens lugnaste och bekvämaste långflygning med Dreamliner.

Så galet, vips var jag i californien! Min första gång där, jag har haft det på önskelistan. Jag har bara varit i New York och är inget jättestort USA-fan (inte emot det på något vis, mycket annat jag hellre åker till bara) men skulle jag nånstans så vore det definitivt californien. Så perfekt med två dagars stop over i San Francisco. 


Vad vi gjorde där har jag bloggat om redan i mitt vykort från San Francisco och de två allra mest minnesvärda upplevelserna var att åka Cable car hela vägen från Fishermans wharf till union square och att springa över golden gate-bron!

Jag såg:

Dansshow i döbelns park, en av världens största Pride parader och massa sevärdheter i Sann Francisco! Av alla sevärdheter hade jag längtat mest efter golden gate. Det är ju en vanlig bro men den känns så sjukt speciell för en som inte varkt där och bara sett den på sååå många filmer.

Jag läste:

Jag har med mig den bästa sortens semesterbok, en engelsk chicklitt jag lånat av Josse. It’s not me, it’s you.

Jag tänkte:

Hur lyckligt lottad får en vara? 

Jag tränade:

Säsongens sista somamove. (Tillbaka i höst!), yogade hemma ett nytt program jag plockat fram för den rehab jag skulle behöva göra nu, dvs bli lite mindre stel i framsida lår och höftböjare, sprang lite innan jag skulle sätta mig på planet och sen sprang vi över golden gate! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s