Vykort från San Francisco

Jag är i San Francisco, resan gick jättebra och jag kom fram till ett soligt San Francisco och hade tänkt check in men det gick inte, mitt namn var inte på bokningen så det var bara att lämna väskorna och bege mig ut och vandra. Började med Lombard street, den krokiga där det bara går köra max 5 km/h. Otrolig utsikt därifrån! Gick vidare ner mot hamnen och insöp atmosfären och mötte sen upp Maria och Elisabeth och stupade isäng.

Gatorna lutar en del! 

Ser ni golden gate?

Dag två begav vi oss ut i vackert väder och gjorde stan till fots. En stor fördel med San Francisco, sålänge en inte är rädd för backar.

Utsikt från Coit tower, en fin dag är det ett hett tips! 8$ att åka upp, det var det värt att se stan i 360 grader.Pier 39

Pier 39 är som en liten miniby av restauranger och souvernirshoppar. Vi åt lunch på en diner med seafood, jag åt en swafood pasta, Maria åt fish and chips och Elisabeth åt den lokala specialitén Clam chowder (krabbsoppa i ett bröd som skål) 

Vi strosade vidare genom fishermans wharf och tog en Cable car upp genom stan. Vilken upplevelse att stå på utkanten av den i backarna! 

Dag två började vi med att ta en Uber (som taxi fast smidigare) till Golden gate-bron. Sen sprang vi över den och tillbaka, det var en mäktig känsla! Den är 2,7 km lång så det är lagom för jogg, gång eller cykel i alla nivåer. Sen sprang vi en bit tillbaka längs stranden och jag kände mig som Rocky! 

Eftermiddagen spenderades med att titta på årets prideparad som vi inte hade nån aning om att den skulle vara. San Francisco är en slags gayhuvudstad sägs det, så den är väldigt stor. Jag har sett prideparader förut och även gått med en gång för att stötta några vänner och jag blir alltid lika rörd. Det är sån glädje!

Även Cable carsen var pyntade och med!  

Vi strosade i solen som vi varit väldigt lyckosamma med (det var bara skönt att ha det lite mulet när vi joggade, bron syntes ju iallafall!) och åt en burgare på Pearls i Chinatown vi fått rekommenderad. Det var ett bra tips!


Kvällen och helgen avslutades sen nere i fishermans wharf på ytterligare en seafoodreataurang där fisken kommer färsk direkt in i hamnen och tillreda ”from sea to plate”. 

Två underbara dagar i den här häftiga stan, det har längs som att jag varit med i en film. Det är en häftig känsla att komma upp ur tunnelbanan från flygplatsen till en helt ny stad och inte ha en aning om vad som är åt vilket håll till att bara några dagar senare ha en överblick och börja känna sig lite hemma. Tack San Francisco för den här gången, vi ses om tre veckor! 
Nu bär det av till vårt huvudmål, Hawaii!

5 reaktioner till “Vykort från San Francisco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s