Mjölkfria våffelrecept x3

Igår var det ju våffeldagen om nu någon missade det, och i Umeå hade vi strålande sol så mitt i Skid-SM mellan damernas 3-mil och herrarnas 5-mil cyklade jag hem till rödäng och blev bjuden på våfflor utomhus på innergården. Mat ute alltså, det smakar bäst!

Tänkte samla ihop tre tips på mjölkfria våfflor om ni vill bjuda nån, till exempel mig, som inte äter mjölkprodukter på våfflor. Det är ju en hel dag kvar på den här helgen och personligen tycker jag att våfflor gärna kan ätas året om, men helst på våren och gärna utomhus. Två av recepten är dessutom glutenfria, det tycker jag själv är svårt laga så tacksam ha hittat nåt som funkar.

DSC_1117

1 Klassiska våfflor

Det går göra i princip vilket våffelrecept som helst mjölkfritt, byt bara ut mjölk mot havremjölk (tycker havre är det bästa att byta ut mot när jag bakar) och byt smöret mot mjölkfritt margarin. Klart. Är det frasvåfflor är receptet ofta redan på vatten och då är det bara smöret som behöver bytas. Det är med andra ord plättlätt att göra mjölkfria våfflor.

matiga våfflor räkor rödlök rom

2 Matiga glutenfria langosvåfflor

Lite matigare våfflor som jag serverat likt langos med havrefraiche (aka gräddfil för er som tål mjölk, rödlök, räkor, vegrom och citron. De är gjorda på mosade bananer och mandelmjöl och hela receptet hittar du i länken nyttiga langosvåfflor. De är supergoda!

DSC_1128.jpg

3 Sötpotatisvåfflor

Det tredje receptet har jag inte provat själv än, men det tänkte jag göra ikväll. Har två sötpotatisar kvar som behöver ätas upp och de ligger redan tärnade i ugnen som förberedelse. Hittade receptet hos en yogalärare, Vevve Jäderlund, tackar yogatrenden för många bra mjölkfria och glutenfria recept. Uppdaterar med en bild då jag lagat dem, länk till receptet hittar ni här recept på sötpotatisvåfflor.

Uppdatering: De blev mastiga och sjukt goda! Smakade lite kokos och jag hade bara hallon och agavesirap hemma så det blev en söt variant men de hade lätt funkat med typ langostillbehören eller en lax- och pepparrotsröra som jag nyss fått nys om. Av receptet blev det bara två våfflor men jag orkade inte ens äta upp dem, så mastigt var ordet.DSC_1121

Hoppas ni får en fin söndag!

3 reaktioner till “Mjölkfria våffelrecept x3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s