Jag har överträffat mig själv i köket. Wow, vilka goda våfflor jag gjort! Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet. Bananpannkaka och det är ju enkelt och gott. Jag justerade som vanligt så det blev mjölkfritt och mitt stora stordåd var valet av tillbehör. Kombinationen av att jag vet att banansmet blir ganska söt, jag ville äta våfflorna till middag och att jag har varit sugen på langos i typ två år gav mig en idé. Så voilá, Johannas nyttiga, matiga, enkla och sjukt goda bananvåfflor med langostillbehör:
- Mosa 2 bananer (gärna övermogna) med gaffel, blanda i 2 ägg, 2 msk mandelmjöl, 2 tsk bakpulver. Vispa med elvisp. (Det går säkert bra med stavmixer men jag körde ihjäl min i lördags.)
- Grädda i våffeljärn. Jag använde 1dl till varje våffla och det blev 4 fluffiga våfflor.
- Servera med mjölkfri havrefraiche, finhackad rödlök, rom och räkor och/eller kräftstjärtar. Kläm lite citron över. Ikväll drack jag bubbelvatten till men det här skulle definitivt funka finfint till äkta bubbel.
Många ville läsa om de nyttiga snickerskakorna och detsamma gäller ju de här: snabbt, enkelt och nyttigt. Jackpot!
Så gott det ser ut! Men du använde ingen vätska alls utöver den i bananerna?
Nope, äggen gör att det blir fluffigt!
Jag har inte gjort våfflor sedan mina barn var pyttesmå, det var ett bra tag sedan nu! 🙂 Kanske måste skaffa mig ett järn!
Ja det är ju supergott! 🙂