Yoga och utomhusnjutning – v.9 2017

Jag köpte en cykel förra helgen och jag hann inte skruva på den alla tillbehör som stöd och stänkskydd men vinterhjulet från gamla cykeln åkte på (och passade!) så svischade jag iväg till iksu plus för måndagens klasser och oj så härligt att cykla igen! Jag har investerat i en av de allra billigaste hybridcyklarna på biltema så det är ingen värstinghoj men jämfört med min gamla rostiga damcykel är det som att cykla en väldämpad mountainbike. Riktigt kul cykla i lössnö faktiskt!

En kollega har fyllt jämt så vi firade henne på Le Garage och jag hade premiär på Moules Frites. De hade gjort dem mjölkfria och till det serverades som sig bör pommes frites och aioli. Det var gott! Men ännu godare var förrätten, getost i broccolipuré. 

Testade även läsken som Umeåkonstnären Marc Strömberg har gjort, ingefära och lime. Supergod! Kallades alkoholfri öl tror jag men det var läsk, vi fick aldrig riktigt kläm om den går köpa på någon matvaruaffär eller på systemet. Någon som vet?

Veckan rullade på med två härliga utomhuspass, ett skejtpass på Gammlia och en löptur längs strandpromenaden. Som om det inte var nog med vinternjutande smällde det sen till och blev kalasfint väder hela helgen.

Veckans friskvårdstimme såg ut såhär. Jag åkte direkt på morgonen/förmiddagen och sen till jobbet. I princip orörd nysnö med bra packad skejtbädd under, gled underbart mjukt!

En annan ännu tidigare morgon såg ut såhär när jag joggade i gryningsljus och nysnö längs strandpromenaden i hela 45 min utan att tycka det var varken tråkigt, slitsamt eller jobbigt. Morgonlöpning börjar bli min grej!

Jag spenderade den med yoga på retreat i Granö och under tiden var Charlie på sportlov på rödäng och njöt av att vara ute i vintersolen han också.yogalek utomhus 

Lyxigt att få vakna upp bland trädtopparna!

I receptionen visade de skidorna och jag gick dit för att få senaste nytt och lite Vinterstudioninjektion på såväl 3-milen på lördagen och Vasaloppet och 5-milen på söndagen. Ser ni genom fönstret? I en sån koja sov jag! Mer bilder kommer framöver.

Jag såg:

Några avsnitt på Innan vi dör och Planet earth 2, makalöst hur de kan filma så! Helt otroliga naturbilder, både jag och Charlie sitter som klistrade och det vill inte säga lite med en som ofta multitaskar framför TVn och en som egentligen inte kan förstå 2D-bilder.

Jag läste:

Artiklar om yoga och löpning.

Jag tänkte:

Rätt mycket faktiskt. En del sammanfattat i söndagsinlägget om tapas och resten är i min yogadagbok och antingen kvar i huvudet eller så är de faktiskt färdigfunderade. Det är en skön känsla.

Jag tränade:

Som sagt, massor med utomhustimmar och yoga! Det är en bra kombination, min favoritkombo faktiskt. Jag gjorde även fjärde och sista veckan på ett online bootcamp med fitnesscoachen som jag känner tydligt har gett en boost till bålstyrkan och inspiration och pepp att fortsätta underhålla det. Jag ska nog haka på nästa online bootcamp som börjar om en vecka också, rumpaktivering. Det behövs för stillasittande västerlänningar som dessutom vill springa och åka skidor massor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s