Kvällsåkning 

Såhär såg det ut på väg till jobbet igår, magiska vinterdagar nu! Superroligt att jobba på campus när det händer grejer, idag var det prova på-skridskoåkning på dammen. Det är ju även internationella kvinnodagen och en påminnelse om hur långt vi har kvar till jämställdhet trots allt.

Jag jobbar inom byggbranschen vilket är en mansdominerad bransch (om det var en nyhet för nån) och istället för att ranta om hur less jag är på att det blir någon ändring tänkte jag kort och gott lista mina favoritcitat hämtade direkt ur mitt eget arbetsliv, samtliga är från då jag varit på någon byggplats i egenskap av antingen projektör eller projektledare:

 • vad ska du här och göra ska du mäta gardiner?
 • jag känner en tjej som är målare du kanske känner henne?
 • Är det du som har gjort ritningen? Vilken fin! Men snart ska du väl vara mammaledig?
 • Är det ett riktigt jobb du har?
 • Det märks inte att du är tjej!

Ja ni hör ju. Säkert många fler som varit med om liknande (kommentera gärna!)

Efter jobbet (mitt riktiga jobb alltså, där jag inte mäter gardiner och trots att oddsen är bra inte känner alla tjejer i hela branschen) åkte jag skidor med iksu längd på gammlia. Roligt att träffa alla som åkt Vasaloppet, det har gått så bra för alla! Vi övade treans växel och avslutade med att klara hela kallkällbacken på trean utan att vila. För er som inte varit i Gammliaskogen så är det ungefär som finalen i tour de ski fast i motionärsnivå. Kliv, kliv, överlev. Jädrar vad stolt jag blev!

2 reaktioner till “Kvällsåkning 

 • Härligt med en skidåkarkväll! längtar efter mer åkning fick verkligen mersmak efter Vasan. Så tråkigt att säsongen är över typ nu.

  Mansdominerad bransch ja, där är jag med. Och alla är ca 10 år äldre. Minst. Konstigaste jag fått höra är nog på en flygplansinteriörmässa ”Vad trevligt, hela XX att du har din dotter med dig”… Eh ja, fullt normal familjeaktivitet att gå på en b2b mässa och titta på flygplansstolar.

  • Ja verkligen! Är så kul också att vi har snö kvar här, mycket mer än tidigare faktiskt
   Hoppas det kan hålla i sig mars ut åtminstone
   Haha! Man vet inte om man ska skratta eller gråta ibland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s