Om att boka semester, fantasiresor x3

Igårkväll var det dags, ni minns jag frågade efter tips på var vi skulle åka på semester? 

Vi fick kommentarer både i bloggen, facebook och i andra forum och det var tre ställen som utmärkte sig och fick fler röster/tips än något annat. Så igår tog vi varsin löptur och rensade bort jobbet ur skallen, jag tog fram alla mina gamla vagabond och andra resetidningar och satte vi oss vid varsin dator och medan varandra, ibland helt tysta och koncentrerade, i luren sökte, surfade och fantasireste vi. Fantasiresa, älskar det ordet, att drömma sig bort och researcha ett ställe. Kommer i min värld från Sofia som är resebloggare och har Fantasiresor.se som utvecklat sitt fantasiresande till i det närmaste perfektion.

Så, de tre huvudvalen var alltså på kombinationen: sol, bad, slappande, inte för lång flygtid, god mat, gärna yoga och surf, helst inget nattliv och shopping.

1. Biarritz

biarritz-surfer-720x483

Foto: surfakademien

Surf, surf, surf tänker väl de flesta på när de hör Biarritz, längst ner på Frankrikes västkust. Men också god mat, shopping sol och bad. Jag har länge spanat på Biarritz och är för alltid lite förälskad i grannstaden San Sebastián sedan jag var där en helg för fem år sedan dit det är hopplöst ta sig enkelt och billigt (från Umeå iallafall) men på somrarna flyger sas direkt till Biarritz. En annan anledning till spanet är surfakademien som verkar ha grymma surfcamps. Avundsjuk så jag dör på Frida på trendenser.se som fick åka på surfweekend och skriva för sas tidning. Jag skulle så gärna vilja återuppta kitesurfingen också, men vågsurfing har jag aldrig gett en chans så det står på listan med ett surfcamp någongång.

7 anledningar att åka till Bohochica Biarritz

 

biarritz_trendenser__55758cc7e087c33398ac4fe9ocean_coffee_5575944f2a6b225057394124

Foton: Trendenser

2. Korsika

Kórsika stämmer också väl in på fin natur, avslappnat, god mat, lite annorlunda än  the usual charterställe. Ända sedan Daniela med bloggen Discovering the planet åkte dit i vårt samarbete med svenskaresebloggar och Langley har jag drömt om att äta musslor i marinan och vandra runt i naturen.

Fjorton saker att göra på Korsika

korsika-15

korsika-13

Foton: Discovering the planet

3. Gardasjön

Mitt i Europa, med medelhavsklimat och berg runtomkring ligger Gardasjön. Lugnt, barnvänligt och populärt för vandring och cykling. Det verkar dock vara lite av en myt att det är så lugnt att det bara är  för barnfamiljer och pensionärer, det visar sig vid fantasiresandet att det går att kitesurfa här. Det vanligaste verkar vara att flyga till Verona, men det går också bra till Venedig och Milano. Det är inget partajställe, däremot ett område dit det går cykla till vingårdar.

Semestra vid italienska Gardasjön

img_1251-550x694skc3a4rmavbild-2013-08-20-kl-12-06-05-550x551

Foton: Underbaraclara

Tre ställen som lockar ännu mer idag än igår, men vi har valt ett (och skrivit de andra på önskelistan). Kan ni gissa vad det blev?

4 reaktioner till “Om att boka semester, fantasiresor x3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s