Om min lista till världen

DSC_5336.JPG

Idag är en såndär dag då reseberättelser och mysiga bilder inte passar sig, när det skett ännu ett terrordåd. Det går alltid en våg av eftertänksamhet och efter ett tag är allt som vanligt igen. Det brukar också vara precis så vi uppmuntras till att vara. Rädda om varandra men inte för varandra. Lev som vanligt. Res som vanligt. Varken flygbolag eller regeringar avråder från att flyga. Så jag tänker haka på trenden bland resebloggare och skriva en lista om att resa. Den finns hos bland annat mina kompisar Towe och Freedomtravel, Vi har även sammanställt ännu fler på portalen svenska resebloggar.

Dåså, nu åker vi!

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Mitt allra enklaste vardagsutflyktsmål är strandpromenaden. Jag behöver bara ta på mig skorna och traska hundra meter så är jag där. Jag har sprungit, promenerat, plockat hallon, badat, yogat, cyklat, grillat, plockat blommor….För varje kilometer längre uppströms jag går, jobbar eller cyklar desto mer känsla av att hamna utanför stan. Till sommaren ska jag stanna till på Älvtåets kafé också.

img_4084

En nykomling sedan snöskovandringen är Höga Kusten och Skuleskogen, dit blir det definitivt dags- och helgutflykter till sommaren!

Var vill du helst möta våren?

Någonstans i Europa. Ja, precis så trots dagens händelser. I en storstad i Europa. Jag längtar tillbaka till Amsterdam och skulle gärna se mer av blommorna slå ut där. Mandelträden i Madrid och Barcelona är också något alldeles extra.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Barcelona. Jag älskar allt och jag känner mig verkligen hemma.
London Maten, gränderna, värmen, glassen, språket. Åh Italien.
Krakow. Förälskade mig i staden då vi tågluffade för över tio år sedan. Jag har inte varit tillbaka sedan dess men skulle gärna ta ett återbesök närsomhelst.

Det bästa är att jag har världens bästa weekendrese-kompisar!

img_4785

 Två av tre!

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Öland är fint också.

image-e1436710676460

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, vart skulle du vilja åka då?

Lyngenalperna.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Om. Det finns böcker och filmer jag undvikit för att inte bli för resesugen. Eat, pray and love för jorden runt, Amelie från Montmarte och Chocolat för Frankrike, När hjärtat blir varmt för Italien… En bok som inspirerat mig enormt är också Bea Uusmas – expeditionen. Hennes besatthet och upptäckarlusta smittar av sig och jag skulle också vilja åka till Svalbard och spetsbergen.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – vart skulle du åka?

Just nu?  Alperna. Om jag måste åka någonstans, mest längtar jag ”hem” till fjällen på vårvintern.

Var finns paradisstranden?

Jag tror på någon öde ö i Karibien eller Indonesien. De finaste jag varit på hittills är på Galápagos och Dominikanska Republiken.
Vart skulle du helst åka med din bästa vän?

På en yogaresa till Indien.

…och vart vill du åka med din partner?

Jorden runt.

Var skulle du helst vilja äventyra?

Nordpolen.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, vart skulle du helst vilja åka tillbaka?

Sydamerika. Jag är långt ifrån klar.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

I vår blir det Madrid med weekendtjejerna, Åre med instruktörskollegorna på workout Åre och i sommar blir det förhoppningsvis både fjällvandring och Hurtigrutten. Resten är på planeringsstadiet men som vanligt går det ingen nöd på mig och mitt resande.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

Kebnekaise, någon gång ska en väl ta sig upp på den där toppen.

Österlen, bo i skånelänga och cykla runt bland konstutställningar.

Jämtlandstriangeln.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Västkusten i USA med San Fransisco och Los Angeles, gärna med en road trip till Las Vegas också.

Australien. Jag har så många vänner och bekanta som rest, bott och bor där. En vacker dag ska jag vända på årstiderna och åka ner down under.

Yogaresa till Indien. Av alla ställen att yoga på så känns Indien helt rätt. Ett riktigt ashram skulle jag vilja åka till.

2 reaktioner till “Om min lista till världen

  • Kul att du hängde på! Vi har aldrig ens varit i Sydamerika, så dit skulle vi vilja åka vid tillfälle! Men efter ett år utomlands och osäkra jobb har vi inte budget till det… Kanske i framtiden 😉

    • Jamen den var kul den här listan! Sett andra tidigare som krävde mer tid… ja sydamerika är fantastiskt, inte så dyrt där åtminstone! Dock inte som i Asien… och varierar väldigt mycket efter land och stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s