Om att plantera om pelargonerna

IMG_6833

Mina pelargoner överlevde! Jag har försökt förut men inte lyckats, i år har de äntligen klarat vintern. Jag har inte ställt dem i något förråd (för det har jag provat och glömde vattna helt) utan de har stått i fönstret och jag har haft en påminnelse i mobilen att vattna lite en gång i månaden. De har sakta vissnat blad för blad men fortfarande haft lite kraft. Tidpunkten för att sätta om rekommenderas till i början av mars så jag har haft Vasaloppet som sikte. De såg riktigt vissna ut och jag klippte ner dem och jag tog även ett skott som mådde fint från den ena och satte i vatten. Bara någon dag senare började det komma en rot. Den som var kvar i jorden tog bara någon dag så började det synas små, små bladknoppar. Den andra visade ingenting så den insåg jag var körd, den hade inte överlevt annat än skottet.

IMG_6829En dryg vecka senare såg skottet ut såhär och det var dags att plantera ner i jord.

IMG_6836

Jag åkte på Umeås nya IKEA och hittade krukor, lagom enfärgade men med lite roliga mönster. Tycker de passade min lampa jag fick i julklapp också. Så nu blommar det i fönstret igen!

IMG_6835IMG_6834

IMG_6832

Min svärmorstunga håller på att börja blomma den också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s