Om skidor och stretching 


Jonas Parandian visar upp Ido Portals kända stretch The queen of stretches. Foto: Mathias Blom

Just hemkommen från Soma move och Mojo flex, måndagens kick-start på veckan. Just nu känns det som att jag nästan uteslutet sitter på kontor eller åker skidor och anledningen att jag orkar både och stavas nog: rörlighet. Jag har jobbat som tusan med den och även byggt styrka, och i år har jag (peppar peppar!) inte fått problem med ryggen av skidåkningen. Däremot blir jag ju inte rörligare av skidåkningen direkt…. Starkare ja, rörligare nej. Så därför ännu viktigare att bibehålla rörligheten. Även om rörlighetsträning är otroligt trendigt just nu så är det fortfarande många som inte tränar det, något som kan gå jättebra ändå för många men för de flesta så ger det både en skön känsla i kroppen och bättre träningsresultat och bättre allmänork i vardagen. På bilden är en variant, föregångaren, till en av rörelserna vi gör på soma move i den här releasen (ni vet stjärnan och sen sveper vi en sida i taget lite dramatiskt diagonalt bakåt). Fantastisk rörelse som tar sig ju mer jag kör den.

Så för att leva som jag lär: nu stänger jag datorn efter välbehövlig genomkörare så jag inte fastnar i T-rex-position med armarna igen.

PS. Längre reportage där bilden kommer ifrån som är en bra intervju med en av Sveriges främsta rörlighetsnördar just nu Jonas ”Naprapatjonas” Parandian hittar du HÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s