Om träning och rehab

  
I veckan är det lite omkastade träningstider på grund av inspirationsdagen på lördag (och repetition inför det) så ikväll har jag kört bodypump. Äntligen har rehaben och naprapaten gett resultat! Jag kunde för första gången köra hela passet och känna noll problem med teknik eller gränsfall smärta. Tjohoo!! Jag tänker ropa hej för innan jag vet ordet av är väl eländet tillbaka så det är lika bra vara glad i förskott. För det ska gudarna veta att jag gjort mina höftlyft. 3×15 varje dag, sen i slutet på augusti.

All träning är ju kul när det ger resultat, oavsett om det är att bli kvitt någon skada eller förbättra någon styrka eller rörlighet. Önskar alla att få känna den känslan!

Och som min kollega och yogalärare Moa läste upp på en yinyogaklass, ett klokt citat av självaste Buddha som sägs ha sagt ”smärta är oundvikligt, men lidande är valfritt”

Ju mer jag tänker på det desto sannare blir det. Och jag har verkligen funderat sen jag hörde det. På krig, vårdköer, obotliga sjukdomar och olyckor. Men jag tycker faktiskt det stämmer ändå. Ju mer jag tänker på det desto mer jag förstår jag det, och det ger en lugnande och också väldigt tacksam känsla. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s