Om storstad

yellow cabs New York

Det är häftigt med storstäder, jag rycks med av känslan av att vara i en film och jag älskar att resa till storstäder även om mina perspektiv ändå inte är några av de gigantiska megacitys som finns. Jag älskar pulsen med storstäder, allt som finns att se, saker jag känner igen från filmer, dricka take away-kaffe, få fundera på vad alla tusentals människorna har för vardag. Jag tycker också synd om alla hundar som bara får gå på trottoarer och asfalt, stressas av tunnelbanehets och nog är det mycket trafik och avgaser alltid.

Den mesta storstad jag varit i är New York och det var som jag skrivit tidigare ett drömresmål. Det var första och hittills enda gången jag rest till USA, men det väckte lusten att se mer. Det finns ju många storstäder som vore häftigt att se och kulle gärna återse det stora äpplet någongång också. Det är lätt att ta sig dit och hade det inte varit för den långa flygresan hade jag varit där oftare, men så är det ju också det som är charmen. På andra sidan Atlanten. Flyga in över frihetsgudinnan, kan det finnas något mäktigare?

En reaktion till “Om storstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s