Om träning på resan

IMG_3213Det här borde ju vara mitt ämne men faktum är ju att som jag skrivit tidigare så tränar jag inte särskilt mycket på resa. Jag gör det fullt tillräckligt hemma och har inga problem att komma in i vardagen igen. Men å andra sidan har jag ju börjat med det då jag ju faktiskt varit på både en löparvecka i alperna och en träningsvecka på Lanzarote. Och vet ni vad det bästa är? Snart åker jag på en till!

Om några veckor bär det av till playitas där jag och brorsan ska både träna och lata oss, samt testa att jobba lite på distans. Det går ju när man har eget företag, nästan ett måste, och det går också när man är en vanlig anställd knegare som har e-post och många projekt igång. Balansgång förstås att inte tänka på jobb när man har semester men att slippa mejltsunamin när man kommer tillbaka vore trevligt.

Att träna på resa tycker jag ska kännas kul och inte som ett måste. Det beror ju naturligtvis också på vilken typ av resa eller vilken längd. När vi var i Cabo Roig höll jag igång lite grann, dels för att de andra gjorde det och för att det var den typen av resa då vi inte hade något för oss. Vi bara var. Och då är morgonpromenader, lite strandpromenadsjogging eller yoga bara härligt. Att promenera är ett bra sätt att lära känna staden och ofta tycker jag man rör sig så mycket ändå av just promenader och att jag inte tycker mig ha tid att träna. Skulle jag springa skulle jag bara tappa bort mig (okej, jag springer inte med blixtens hastighet men det blir ju inget löppass när man måste stanna och titta på kartan hela tiden). Lite yoga, stretch eller styrkeövningar för att hålla mig pigg och inte få ont i ryggen av flyg och så gör jag ofta, men det räknar jag inte som träning.

Fundera på följande om du tänker träning på resa:

  1. Kommer jag vilja prioritera den tiden istället för till exempel långfrukost, stadsvandring, event, kultur eller vad nu resan i övrigt ska innehålla?
  2. Kommer det verkligen få katastrofala konsekvenser om jag är borta från träningen en helg eller 1-2 veckor? (t.ex. siktar jag på OS?)
  3. Finns det plats i väskan för träningskläder och skor?
  4. Vad säger resesällskapet?

Jag har ingenting emot att många vill träna på resan men huvudsaken det känns kul! Och det kanske finns ett gym att testa, en jättefin slinga som är enkel att springa på? Löparskorna kanske ändå ska med för de är så sköna att gå i? Då är det ju perfekt upplagt för fantastisk semesterträning. Men om inte, ät en croissant istället.

2 reaktioner till “Om träning på resan

  • Jag skulle så gärna vilja åka på en träningsresa! Det skulle vara härligt 🙂 När jag var i Thailand med min mamma i två veckor brukade vi gå upp och springa en runda på stranden innan frukost. Och det var sjukt härligt! Fungerade för att vi var på samma ställe i 2 veckor och hade hyfsat tidiga kvällar.
    Däremot nu när jag och min pojkvän var i Spanien så reste vi runt i 2 veckor, det fanns inte samma ”tid” för träning och dessutom hade våra endast handbagage inte plats för tex. springskorna.
    Bra frågor du listade upp som man ska tänka igenom… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s